Duizenden lampjes

25 januari 2017

Blog

Al weken was het evenement uitverkocht. Met zo’n duizend man stonden we aan de startstreep van de Hulst by Light Run. De één wat sportiever, de volgende wat meer uitgedost. Dat iedereen er zin in had, was aan de sfeer goed te merken. En dat het koud vriezend winterweer was, maakte helemaal niets uit. In tegenstelling, het was heerlijk weer om te hardlopen!

Muziek galmde over de kleurrijk verlichte markt van Hulst. Om half 8 klonk het startschot. ‘Laat de snellen maar eerst starten’, was onze gedachtengang! Wij stonden redelijk ver achteraan in het startvak en het duurde dan ook even voor we over de startstreep stapten.

Een lint van duizenden lampjes trok door de donkere straten van de stad. Al gauw leidde het parcours ons over de stadswallen rondom Hulst. De molen was mooi uitgelicht en het up-tempo van de muziek zorgde voor enthousiasme bij lopers en wandelaars.

Via de Dubbele Poort voerde de route ons naar het stadspark. Terwijl wij op een rustig tempo door dat park liepen, zagen we op een andere deel van de stadswallen de ‘snelle lampjes’ in rap tempo meters maken. Geweldig om te zien!

Het steile heuveltje om de stadswallen op te gaan valt altijd weer tegen, maar om nu te gaan wandelen… We staken enkele lopers voorbij en in een groepje vijf, soms drie en dan weer een stuk of tien vervolgden we de route. De weg was bekend, maar in het donker is het toch net altijd weer anders. Sommige lopers passeerden; het pad was slechts smal en naast het pad lagen veel molshopen. Nee, passeren daar waagde ik me liever niet aan. Gezellig op het gemakje lopen en wat kletsen, daar was het een mooie avond voor.

Na de stadswallen volgde er een paar kilometer verhard buitenom de stadsvest. Een mooi moment om even een beetje tempo maken. De laatste kilometers liepen we in het pikkedonker over een stuk onverhard pad, nog een klein stukje over de stadswallen, door de overblijfselen van de Keldermanspoort en de ook Nieuwe Bierkaai behoorde tot het parcours.

Het leuke kleine steegje was weer onderdeel van de route. En in de Gentsestraat zorgde Sjores Ambras Band uit Hulst voor ambiance tijdens de laatste meters tot aan de finish. “Wandelaars links, hardlopers rechts”. Over de finish werd ieders startnummer genoteerd. Voor mij deed vrijdagavond de uitslag er niet toe. Ik had genoten van het mooie parcours en het heerlijke hardloopweer. Goed georganiseerd die Hulst by Light Run. ♥

 

margo hermans margo hermans aftermovie hulst by light run funrun stadswallen vestingstad omroep zeeland zeeuws vlaanderen hardlopen

Beeldmateriaal in eigen beheer en gevonden via social media vooral Hulst by Light Run.
© Margo Hermans, januari 2017

Wil je niets missen? Je kunt me volgen via Facebook, PinterestGoogle+, Bloglovin, WordPress of Instagram. Of meld je – hier rechts op deze pagina via de button ‘volg Margo’ – aan om via e-mail een bericht te ontvangen over mijn nieuwste artikel.


 

, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Duizenden lampjes”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat is het fijn om aan zulke activiteiten deel te nemen, Margo! Mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Patty Zegt:

  Zo’n avond event met al die lichtjes, is inderdaad prachtig!
  Leuk verslag weer Margo 🙂
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 3. marleen hermans Zegt:

  Ja al die lichtjes zal beslist erg mooi zijn.En gezellig. Heb je afgelopen maand iets gezien van verlicht Amsterdam? Allemaal echt kunstwerken. Je kunt er langs wandelen, fietsen of zelfs varen. De moeite waard

  Geliked door 1 persoon