Strakke kuiten

15 februari 2017

Blog

Veldrijden: ik kijk er zo goed als nooit naar op televisie en heb dan ook geen idee wie de grote namen zijn. Afgelopen zondag was er een groots wielerevenement in de regio: Vestingcross Hulst. Wij gingen kijken en – tegen mijn verwachting in – vond ik het echt mooi om te zien!

Rijen dik, dat is wel de beschrijving van de hoeveelheid publiek. Vooraf las ik dat er zo’n vijf- tot zevenduizend tickets verkocht waren. Achteraf hoorde ik dat er wel meer dan tienduizend man aanwezig was bij de Vestingcross in Hulst. Waar je ook langs het parcours keek, overal stonden toeschouwers.

Toen wij arriveerden reden de vrouwen op het parcours van tweeënhalve kilometer. Diep respect voor hen die ploeterden door de modder. Sommigen waren echt nog wel jong! Stadswallen op en af, richel op, bruggetjes over en soms met de fiets op de schouder de stadswal beklimmen. Als je het over stoer hebt… dat is pas stoer!

De heren ‘eliterenners’ stonden om drie uur aan de start. Ik kende blijkbaar toch één naam: Mathieu van der Poel. Wat een sportman is dat zeg! Het hele deelnemersveld liet hij in rap tempo achter zich. Het gat tussen de nummer 1 en 2 werd groter en groter. Het was niet alleen mooi om naar hem te kijken, maar ook de andere gasten lieten zien van grote klasse te zijn. Wat een kracht en wat een behendigheid!

Wij hadden een prima plekje op een punt in het parcours waar de renners, met de fiets op de schouder, de stadswal moesten beklimmen. Wat een kracht kwam uit ieders benen; de kuitspieren waren strak aangespannen. Zoals de commentator zei, “Elke pas is raak. Tsjak tsjak, tsjak, naar boven”.

Dat ‘tsjak, tsjak, tsjak, naar boven’ lijkt mij ook wel wat… Het parcours van de Vestingcross Hulst zou toch ook een mooie hardlooptrail zijn?!

Beeldmateriaal Jan van der HooftDianna Lauwereijs.
© Margo Hermans, februari 2017
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

12 reacties op “Strakke kuiten”

 1. Lodi Kolhoop-Boonstra Zegt:

  Lijkt me ontzettend leuk om in het ‘echt’ te zien, kan me voorstellen dat je enthousiast werd. Hier vroeger wel veel cross lopen hardgelopen, op de fiets lijkt me zo moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. egoecho Zegt:

  Zeer indrukwekkend! Mooie combinatie trouwens van woord en beeld.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mies Huibers Zegt:

  Leuk. Moest toch ook weer eens een wedstrijd gaan kijken. Zak wel een paar jaar geleden zijn. Ik denk zo’n vijftig. 😊

  Geliked door 1 persoon

 4. marleen hermans Zegt:

  op advies van Annelies, heb ik naar t.v. Zeeland gekeken. Helaas zie je natuurlijk alleen maar de kopgroep.Maar wel mooi om te zien. Op dat moment was Robert aan het ploeteren in de duinen van Schoorl.Hij is daar weer Nederlands kampioen geworden op de 10 kilometer.

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Ongelofelijk dat Robert alweer Nederlands kampioen is geworden. Ik hoop dat ik tegen die tijd ook nog kan hardlopen! Wens hem proficiat!
   Omroep Zeeland gaf de vestingcross trouwens wel goed weer; leuk dat je gekeken hebt, tante Marleen!

   Like

 5. karinhaarblog Zegt:

  dat denk ik wel ,gaat niet zo snel als op de fiets ,maar lijkt me heerlijk !

  Geliked door 1 persoon

 6. fitmetlien Zegt:

  Ik ben absoluut geen wielerfan :-D. Ben benieuwd of ik het ook zo interessant zou vinden om te zien; eens testen!

  Geliked door 1 persoon