Nogal serieus

1 maart 2017

Blog

Had je toen ik negen jaar geleden startte met hardlopen, of zelfs vorig jaar, tegen mij gezegd: “Jij gaat minder carnaval vieren, omdat je zo serieus bezig bent met hardlooptrainingen”, dan had ik heel hard gelachen, met mijn wijsvinger naar mijn voorhoofd gewezen en je voor gek verklaard. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit…

Sinds ik het plan gevat heb om mijn eerste marathon te lopen in het voorjaar van 2017 ben ik ontzettend toegewijd aan mijn trainingsschema. Trouw volg ik het plan dat voor mij persoonlijk is opgesteld en loop ik iedere maandagavond (ondanks dat ik hardlopen na een werkdag ontzettend vervelend vind), woensdag- en zaterdagochtend. Tot op heden voel ik me goed en heb ik vertrouwen.

Tijdens het intake-gesprek voor het maken van mijn trainingsplan, werd mij de vraag gesteld: “Ga je carnaval vieren, want dan pas ik het trainingsschema daarop aan”. Lang dacht ik niet na over mijn antwoord. Het kunnen trainen voor mijn eerste marathon vind ik dit jaar echt belangrijker, dan het vieren van carnaval. Natuurlijk wil ik een avondje van de partij zijn. Maar vier dagen lang van het ene feest naar het andere, weinig slapen en weer zo ziek worden (2016: Hoesten & 2015: Nog één keertje: Alaaf!), dat ik mijn trainingen niet kan doen… Nee dat wil ik niet riskeren.

Zaterdagavond trok ik mijn meest favoriete carnavalskleren uit de kast, was ik in de weer met zwarte nagellak, zwarte lippenstift, een neusbel en nepwimpers. In cafés dronk ik een paar biertjes en tussendoor ook wat water. Ik danste in de ‘Champs Disques’, de discotheek van weleer en geheel tegen mijn gewoonte in at ik midden in de nacht pita. Ik vond het heerlijk om even uitgaan met carnaval, maar de rest van de dagen sla ik het feestgedruis over. Zo hoop ik voldoende fit te blijven om mijn trainingsschema te volgen.

Met het grote doel van een marathon lopen voor ogen, ben ik dus echt nogal serieus geworden over het hele hardlopen.

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, maart 2017
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

14 reacties op “Nogal serieus”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Knap dat je het trainen zo serieus neemt Margo, als oud-hardloopster snap ik dat helemaal. Knap ook dat jij jezelf toch een avondje ‘carnavallen’ gunt. Met een glimlach gelezen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Patty Zegt:

  Nou, ik vind dat je een mooie balans hebt gevonden 😉
  T’is inmiddels woensdag; zal duimen voor lekker ren-weer vandaag 😉
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 3. egoecho Zegt:

  Zoals hierboven gezegd: nette balans! Goed bezig 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. shivatje Zegt:

  Margo misschien en je carnavalskleding gaan lopen wie weet neemt iedereen een schrik op en win je de loop. hahaha

  Aum Shanthi

  Geliked door 2 people

 5. Rob Alberts Zegt:

  Succes met je training

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 6. Matroos Beek Zegt:

  Wauw wat een outfit voor Carnaval!

  Geliked door 1 persoon

 7. Morgaine Zegt:

  Een super outfit! En wat goed, dat je die marathon gaat doen, jij liever dan ik in elk geval 😉 Succes!

  X

  Geliked door 1 persoon