Zwitserse sneeuw

8 maart 2017

Blog, Wereldbol

Terwijl ik dit schrijf, kijk ik door het raam naar buiten en zie ik witte bergen en een blauwe lucht. Moe maar voldaan ben ik terug in Hotel Post in Bivio. We zijn daar voor een minivakantie.

Mijn cadeauzoon en zijn vriendin wonen en werken een korte periode in het plaatsje Bivio. Een minidorpje in het Zuidoosten van Zwitserland. Plannen voor een wintersportvakantie hadden wij eigenlijk niet. Maar even familie bezoeken en genieten van de sneeuw, dat is toch wel heel tof!

Met over een week of vijf mijn eerste marathon in het vooruitzicht durfde ik het skiën niet aan. Bang voor blessures als ik ben… Dus terwijl manlief de Biviose bergen afskiet en zoonlief op een snowboard naar beneden glijdt, kies ik ervoor om te wandelen.

Vol goede moed start ik aan een tocht van tweeënhalf uur. De zon schijnt en al snel heb ik het veel te warm. Handschoenen en col stop ik in mijn rugzak. Stug wandel ik door de berg op. Ik ben maar wat blij, dat ik wandelstokken heb. Op het besneeuwde pad heb ik ze geregeld nodig om in evenwicht te blijven.

Wanneer ik zo’n half uur bijna alleen maar omhoog gewandeld heb, sta ik even stil. Voor me gaat het pad nog een hele tijd alleen maar verder omhoog. Het plan was om deze paar dagen uit te rusten… Misschien is het wijzer om te draaien?

Beneden verken ik het dorpje en ik eindig bij lunchcafé Roccabella. In een luie stoel, met het zonnetje op mijn gezicht, drink ik een verwenkoffie en wacht ik tot de mannen weer terug zijn. Heerlijk om zo eventjes te genieten! ♥

 

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, maart 2017
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

23 reacties op “Zwitserse sneeuw”

 1. shivatje Zegt:

  Soms moet je de rust aan jezelf geven en van al het moois genieten. Dan kan je maar een ding doen dag zeggen tegen de berg en rustig naar beneden gaan om te genieten van sneeuw en zon.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Silvia Zegt:

  Heerlijk even een rust/geniet momentje. Leuk om te lezen dat je cadeauzoon in Zwitserland verblijft, ik kende hem als jong tennistalent, hij speelde (lang geleden) regelmatig samen met mijn zoon, toen ook een jong tennistalent.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat heerlijk zo te kunnen genieten, zomaar zonder plan plots toch voor een mini-vakantie naar de sneeuw te gaan. Knap dat jij jezelf die rust gunt ipv die berg ‘te doen’ 👍

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Het is je van harte gegund! XxX

  Geliked door 1 persoon

 5. Lodi Kolhoop-Boonstra Zegt:

  Prachtig zeg! Wat is het er mooi! En wat heerlijk dat zonnetje er bij.

  Geliked door 1 persoon

 6. egoecho Zegt:

  Ben helemaal niet jaloers! 😉
  Mooi, neem het ervan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Matroos Beek Zegt:

  O Margo, ik ben echt jaloers. Daar zou ik nu ook echt zin in hebben. Ben ook fan van Zwitserland. Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 8. marleen hermans Zegt:

  Fijn dat jullie hebben kunnen genieten. Goed dat je voorzichtig was En toen was het weer ook nog goed. Maryse en Jan zitten in Les Arcs ten oosten van Grenoble. Heel veel sneeuw en lawines worden opgewekt. Vee liften niet in gebruik. Jammer. Een week is zo voorbij

  Geliked door 1 persoon

 9. tanjanh Zegt:

  Ik herken je angst voor blessures. Ik mag straks voor de eerste keer meedoen aan de Nijmeegse vierdaagse en ben als de dood dat er voor die tijd iets gebeurd…

  Geliked door 1 persoon

 10. De Vrouw Zegt:

  Sneeuw is absoluut niet aan mij besteed, carnaval ook niet (meer). Tjee, wat ben ik een saaie huismus! 😛
  Ik wens je heel veel succes bij het trainen voor de marathon. En ik juich je doel, lopen voor kanker, absoluut toe. Dankzij het KWF ben ik er ook nog, want zij financierden mijn levensreddende behandeling. Heel veel sterkte voor je moeder, ik hoop dat zij er weer bovenop komt.

  Geliked door 1 persoon

 11. wannderful Zegt:

  Wauw! Ik ben eerder een zon-en-zomer type wat vakanties betreft, maar die heerlijk frisse en gezonde lucht en de prachtige uitzichten doen het toch kriebelen om eens een wintervakantie te boeken!

  Geliked door 1 persoon