De weg naar het doel

22 maart 2017

Blog

Met nog slechts drieënhalve week voor D-day – het lopen van mijn eerste marathon op zaterdag 15 april 2017 – ervaar ik dat mijn doen en laten erg in het teken staan van dat evenement. Ik heb het gevoel dat de twee woorden ‘hardlopen’ en ‘marathon’ constant rondgaan in mijn hoofd. 

Als ik ’s morgens wakker word, scan ik als het ware mijn lichaam. Voelen mijn benen goed, nergens pijn? Is mijn rug in orde? En mijn voeten? Wanneer ik de eerste stappen van de dag zet, doe ik dat heel voorzichtig. Hoe voelen mijn kuiten aan? Mijn hamstrings en mijn bovenbenen? Voelen mijn heupen okay?

Zaterdag voelde mijn linker bovenbeen niet okay. Het gevoel kwam vanuit mijn lies. Toen ik zondagochtend uit bed stapte was de pijn nog steeds aanwezig en had moeite om mijn been goed op te tillen. Bang als ik ben voor een blessure, vertelde ik aan degene die mijn trainingsschema begeleid, wat er speelt. Gelukkig had ik maandag een afspraak staan bij de sportmasseur. De pijnplek werd aangepakt en ik voelde een stukje verlichting. Maar toch… het zat me niet helemaal lekker. In overleg pakte ik gauw de telefoon voor het maken van een afspraak bij de osteopaat.

Dinsdag kon ik gelukkig terecht bij de praktijk voor osteopathie, waar ik als sinds jaar en dag patiënt ben. Ik vertelde mijn verhaal en de osteopaat ging aan de slag. De linkerzijde van mijn lichaam bleek duidelijk minder flexibel dan de rechterzijde. Zowel mijn bovenlijf, mijn heup, als mijn been zaten vast. Verder ‘luisterend’ naar mijn lichaam kwam de osteopaat uit bij mijn organen. Hij concludeerde dat een verkramping aan maag en darm de reden was van de pijn in mijn bovenbeen.

Verkramping?!! Ik vertelde de therapeut over de twee recente ‘pijnaanvallen’ die ik ervoer in mijn maag- en borststreek. Hij gaf uitleg over de uitstraling van die specifieke krampen. Blijkbaar zorgden die aanvallen ervoor dat mijn heup en been niet meer flexibel functioneerden. Hij behandelde maag, darmen, rug, benen en hoofd.

Een half uurtje later liep ik soepel en ontspannen de praktijk uit. Ik vind het mooi, dat ik tijdens mijn weg naar het doel ook weer meer leer  en te weten kom over mijn eigen lichaam.

 

Mijn persoonlijke doel ‘het lopen van mijn eerste marathon’ combineer ik graag met een hoger doel: geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Help je mij het streefbedrag (of zelfs meer) te halen? Donaties zijn ontzettend welkom: klik hier!

 

 

margohermans margo hermans de weg naar het doel marathon zeeuws vlaanderen hardlopen training zeeland 2017
Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, maart 2017
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

15 reacties op “De weg naar het doel”

 1. shivatje Zegt:

  Door naar een doel te leven leer je ook meer te luisteren naar je lichaam. En zo merk je al heel snel het nodige op.
  Mensen zouden dat vaker moeten doen hun lichaam scannen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Patty Zegt:

  Vergeet niet dat geest en lichaam invloed op elkaar hebben. Je bent goed bezig, dus laat het af en toe ook eventjes los 😉
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Dat doe je goed op deze manier Margo, ook meteen de osteopaat bezoeken. Gun jezelf ook rust op weg naar dit grote doel, kan volgens mij alleen maar voor een goed resultaat zorgen! Succes 💚

  Geliked door 1 persoon

 4. jeroenvangoetem Zegt:

  Leuk om een blog te lezen van iemand uit de buurt in aanloop naar de marathon zeeuws-vlaanderen wat in de toekomst ook 1 van mijn doelen is. Succes de komende weken met de voorbereiding en op 15 april !

  Groeten Jeroen van Goethem

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Leuk! Iemand uit een nabij gelegen dorp die én hardloopt én schrijft!
   Als het jouw wens is, dan hoop ik dat je ook een keer zover mag komen dat je aan de startlijn staat. Nog twee weekjes voor mij: spannend!

   Like

 5. Villasappho Zegt:

  Mooi doel heb je hoop dat je het pijnloos gaat halen.

  Geliked door 1 persoon

 6. plattelandsmeisje Zegt:

  Het is mooi dat je je lichaam beter leert kennen inderdaad. Maar tegelijkertijd denk ik dan wel: ‘Is dat het waard? Dat het je hele hoofd zo in beslag neemt en dat je je zo bewust moet zijn van je lichaam?’

  Maar dat komt ook omdat ik nooit zo goed snap waarom mensen een marathon wensen te lopen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Gwennie Zegt:

  En stap voor stap verschijnt de eindstreep uiteindelijk toch in zicht! You go, girl!

  Geliked door 1 persoon