113 steentjes

26 april 2017

Blog

Bij het ontvangen van slechte berichten rondom de gezondheid van mijn mama, viel mijn wereld – zo’n anderhalf jaar geleden – toch even redelijk in duigen. Het idee al afscheid te moeten nemen van haar deed pijn. Gelukkig kon ze terecht in het Universitair Ziekenhuis in Gent en een geweldig team hielp – en helpt – haar. Ze is er nog!

Ik wilde zo graag ook iets doen voor haar, en voor mijn pa. Maar wat kun je doen? Als eenling begin je zo weinig. Het zat me dwars niets te kunnen doen… En het leek dat steeds meer mensen om mij heen te maken kregen met kanker. Familie, vrienden en ook collega’s. Wat kon ik doen?

Afgelopen winter, tijdens één van mijn hardlooptrainingen door de Zeeuws-Vlaamse polders, kreeg ik een idee. Ik kan wel iets doen, bedacht ik me. Ik start een doneeractie! Zo koppelde ik het trainen voor en het lopen van mijn eerste marathon aan een inzamelactie voor KWF Kankerbestrijding.

In de periode van half februari tot d-day op 15 april vroeg ik aan familie, vrienden, dorpsgenoten, collega’s en kennissen mij te sponsoren. Wat was het geweldig om te ervaren dat echt veel mensen deze actie een warm hart toedroegen. Dat zoveel mensen beseffen dat er heel veel geld nodig is voor onderzoeken tegen die rotziekte.

Op 15 april liep ik mijn eerste marathon en gekoppeld daaraan heb ik een bedrag van €1.650 ingezameld. Het bedrag is een optelsom van 113 donaties. Voor mij staat dit gelijk aan 113 keer een steentje bijdragen aan de maatschappij. Maandagochtend heb ik het gehele bedrag overgemaakt aan KWF Kankerbestrijding. Iedereen persoonlijk bedanken lukte niet. Enkele donateurs schonken namelijk anoniem, en anoniem is ook echt anoniem. Daarom langs deze weg een groot dank je wel aan iedereen die een steentje bijdroeg aan dit enorme bedrag! De dank van de mensen die hulp nodig hebben is nog groter. ♥

De afgelopen maanden heb ik geleerd dat je inzetten voor een goed doel vooral ijver van je vraagt. Hoe draag jij een steentje bij aan de maatschappij?

Meer lezen over dit onderwerp?
Lieve, lieve, lieve mama, 4 oktober 2015
Achtbaan van emoties, 7 oktober 2015
Lichtpuntjes, 21 oktober 2015
Staalgrijze lokken, 25 november 2015
Samen Kerst vieren, 23 december 2015
Krachtige vrouw, 23 maart 2016
Verlenging chemopauze, 17 augustus 2016
Angst is schaduw, 30 november 2016
In voor- en tegenspoed, 22 februari 2017
Als zij zo sterk is, 29 maart 2017

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2017
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

18 reacties op “113 steentjes”

 1. shivatje Zegt:

  Dat is mooi en zo doe je dan toch nog iets wat je niet had verwacht het te kunnen doen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. egoecho Zegt:

  Alle steentjes helpen, hoe groot of klein ook.

  Geliked door 2 people

 3. Mrs. Brubeck Zegt:

  Wat mooi!
  Respect voor wat je doet, op alle vlakken.
  Ik doe mss te weinig, ik probeer op kleiner vlak het gezin van mijn “zus” bij te staan en te helpen, een steun voor haar kids te zijn, zeker nu ze gisteren weer slecht nieuws kreeg.
  En ik koop altijd “alles” voor de acties die georganiseerd worden!
  Liefs.

  Geliked door 1 persoon

 4. Patricia Zegt:

  Al meer dan 30 jaar zet ik mij in tegen kanker en spijtig genoeg heb ik in die periode ook zelf moeten strijden tegen leukemie . Weinig of geen overlevingskansen en toch de vreselijke strijd (16 weken volledige isolatie oa ) overwonnen. Mijn schoonmoeder kreeg ondertussen borstkanker en ook mijn beste vriendin. Als laatste kreeg mijn mama darmkanker en de diagnose Parkinson . Ik weet er alles van… Mijn verhaal eindigt daar ook niet bij… Mijn man was op 32 jarige leeftijd betrokken in een zwaar verkeersongeval en lag 2 jaar in UZ Gent . (6 maand coma) De gevolgen waren onmenswaardig maar toch heb ik 12 jaar het beste van mezelf gegeven om mijn verlamde man wat levensvreugde te geven. Mijn sportieve echtgenoot zat gevangen in zijn eigen lichaam en vond ondanks alles een manier om uit het leven te stappen in 2006. Het leven is voor mij al heel heftig geweest maar ik zet door met vallen en opstaan. Lopen is mijn uitlaatklep en meestal in functie van een goed doel. 13 jaar zat ik in het bestuur van het Kinderkankerfonds van Uz Gent. Vorig jaar liep ik zelfs Les 2 Alpes op voor het goede doel. Om mijn verhaal kort te houden wil ik ook voor jou een diepe buiging maken en je laten weten dat er nog heel wat mensen het hart op de juiste plaats dragen om samen met jou hun steentje bij te dragen tot de maatschappij. Veel moed verder !

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Patricia, heel heel heel erg veel respect voor jou! Alle inzet is prijzenswaardig. Alle kruisjes zijn zwaar als het jezelf en je geliefden treft. Jouw kruis is er helaas ééntje die erboven uit steekt. Gelukkig zijn er veel mensen die het besef hebben dat een steentje bijdragen aan de maatschappij belangrijk is. Jouw bijdrage noem ik geen steentje, maar een echt kei! Tot ziens!

   Like

 5. Matroos Beek Zegt:

  Lieve lieve Margo.. ik zit hier met kippenvel…

  Geliked door 1 persoon

 6. mckleuver Zegt:

  Echt top dat je je hiervoor hebt ingezet. En het lijkt me prachtig om te kunnen doneren. Ik ben op zaterdag veel met kinderen, ik ben namelijk leiding bij de scouting. Dit vind ik leuk om te doen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Ellie Schmitz Zegt:

  ❤️

  Geliked door 1 persoon

 8. marleen hermans Zegt:

  .en jij bent een kei, Dankzij de vele steentjes is het een heel mooi bedrag geworden.
  Zelf ben ik al 23 jaar vrijwilligster bij de zonnebloem. Vroeger ging ik een hele week mee met de gasten op vakantie, Rolstoel duwen is nu te zwaar voor mij. Nu ga ik nog op bezoek bij eenzame gasten. En help wel bij de dag activiteiten. Zaterdag weer begonnen met de verkoop van de loten( en dat is beslist geen pretje), maar ja, het is voor het goede doel. En met regelmaat breng ik eten naar Robert zijn alleenstaande zonnebloemgast(heeft echt twee linker handen, voor het koken.Robert is ook vrijwilliger in de gevangenis in Vught. Dat is echt bijzonder werk

  0

  Geliked door 1 persoon

 9. Morgaine Zegt:

  Ik draag op verschillende manieren bij aan de maatschappij, vaak niet met geld omdat het er niet is, of te weinig om echt iets te kunnen betekenen, ik heb niet alleen met kanker te maken gehad, maar ook met longen, reuma, kortom wat steun ik dan.

  Ik steun mijn ouders als het minder gaat, mijn oom als hij in het ziekenhuis ligt, vrienden en vriendinnen door er te zijn en bijv. hun huishouding bij te houden in moeilijke tijden, dieren te verzorgen en zo nu en dan, koop ik druifies voor de dakloze hier, dat is zijn favoriet als deze in de reclame zijn, en zo ook heb ik hem al een keer tandpasta kunnen geven met een nieuwe tandenborstel of deodorant…

  Mantelzorg, jarenlang gedaan, onzichtbaar voor anderen, maar ik was er. Opvangen van mijn moeder nadat ze haar partner was verloren aan kanker, het weduwschap…

  Om daarna mijn oma aan alzheimer ten onder zien gaan en vele TIA’s, mijn opa aan herstenbloedingen en hersenstaminfarct werd hem alsnog fataal, kortom… nog een keer, wat steun je dan, vele ziekten en ziektes, en allemaal hebben ze veel geld nodig voor onderzoek, zelf zit ik hier met fibromyalgie wat gewoon geschrapt is, dat is geen ziekte volgens de regering… zou dat met geld oplosbaar zijn?

  X

  Like