Zand tussen mijn tenen

Vanaf het moment dat de strandhuisjes gebouwd werden, keek ik met regelmaat op de website van Strandcamping Groede of we een keer zo’n huisje konden boeken. Helaas, telkens – wanneer het ons paste – was alles al bezet. Tot september vorig jaar. Toen kon ik zo’n huisje boeken voor het laatste weekend van april 2017.

Vrijdag was het zover. Met eten en kleding voor een paar dagen ingepakt en onze fietsen achterop de auto vertrokken we richting Groede. Na een uurtje rijden arriveerden we op onze vakantiebestemming in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Heerlijk zo dichtbij huis!

De zon scheen merendeels door de wolken. We parkeerden onderaan de duinen, stalden onze fietsen, borgen onze tassen achter slot op in de bagagekar en vertrokken met een bolderkar vol proviand naar ons huisje aan het strand. Tien minuten à een kwartiertje waren we toch wel aan het stappen voordat we arriveerden bij het strandhuisje. Het veertiende huisje in het lint van vijftien huisjes was de onze.


’s Avonds koken zouden we niet doen, hadden we besloten. Keuze te over om uit eten te gaan aan het Zeeuws-Vlaamse strand. Vijfhonderd meter naar links stond Strandpaviljoen Groede aan Zee. De eerste avond aten we daar. We hadden geluk… Een tafeltje voor drie lukte nog wel; de rest van de tafels was allemaal gereserveerd.
De tweede avond liepen we zo’n achthonderd meter naar rechts en hadden we wederom geluk. Op het moment dat we de trap naar het terras van Strandpaviljoen Puur opliepen, vertrokken gasten van de loungebanken. Een avond lang genoten we – in gezelschap van vrienden – van de ondergaande zon en toen het wat frisjes werd, pakten we ieder een fleecedeken om toch warm te blijven.

Natuurlijk ging ik hardlopen over het strand. We fietsen door de duinen en dronken wat lekkers op een terrasje. Mijn mannen waagden zich zelfs pootje badend en dollend in de zee. We wandelden met blote voeten langs de vloedlijn en haalden heerlijke pizza’s om in ons huisje te eten.

Het uitzicht vanuit zo’n panoramahuisje is prachtig. Eb en vloed, schepen, golven, wolken, zon, wandelaars, ruiters en hardlopers… Iedere keer weer een ander beeld. Van lezen kwam er niets. De beeldschermpjes hebben we ook grotendeels met rust gelaten. Heerlijk genieten van het schitterende uitzicht, telkens weer. ♥

Beeldmateriaal in eigen beheer en via Google maps.
© Margo Hermans, mei 2017
, , , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

21 reacties op “Zand tussen mijn tenen”

 1. shivatje Zegt:

  Dat heb je weer mooi gehad. En soms al die schermpjes even laten voor wat ze zijn en genieten van wat je te zien en te voelen krijgt is zoveel meerwaarde.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. egoecho Zegt:

  Een prachtig uitzicht in goed gezelschap, meer is ook eigenlijk niet nodig 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek Zegt:

  Heerlijk daar hé! Ik zou er ook graag eens overnachten, maar het lijkt zo onnozel als je er op een halve kilometer vandaan woont…

  Geliked door 1 persoon

 4. Lodi Kolhoop-Boonstra Zegt:

  Wat heerlijk en wat ziet het er mooi uit. Meer heb je af en toe toch ook niet nodig, als je elkaar maar hebt.

  Geliked door 1 persoon

 5. marleen hermans Zegt:

  lijkt mij heel bijzonder. Vast jammer, dat het zo snel voorbij is, Maar ook nog lekker kunnen lopen. Zwaar in het zand,
  .Wij genieten van Antwerpen, Morgen naar Mechelen.

  Like

 6. Woolywoot Zegt:

  Heerlijk, dat heb je mooi weer als herinnering in je pocket!

  Geliked door 1 persoon

 7. olivia479 Zegt:

  leuke blog!

  Geliked door 1 persoon

 8. Wilma Phillipson Zegt:

  Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ellie Schmitz Zegt:

  Heerlijk en je hebt genoten Margo, fijn!!

  Geliked door 1 persoon