Geluk

17 mei 2017

Blog

Wat is het mooi om zijn mama te zijn.
Wat is het fijn om mijn mama dichtbij te hebben.

Stil in huis om kwart voor negen. Logisch! Mijn zoon van dertien ligt nog op één oor. Uitslapen is wat je op zondag doet als puber! Ook als het Moederdag is. Ik blijf nog even op bed liggen.

Om half tien sta ik op. Manlief is fietsen; vanuit de slaapkamer van onze zoon komt nog geen geluid. In mijn badjas sorteer ik was en de eerste lading van de dag gaat in de machine. Nog geen geluid vanuit zijn kamer.

Tegen tienen loop ik gedoucht en aangekleed de keuken in. Wat doe ik? Maak ik een kopje koffie voor mezelf? Of wacht ik op mijn eerste koffie gemaakt door mijn zoon. Tegen elf uur komt er geluid vanuit zijn slaapkamer en even later staat hij nog een beetje suf in de keuken: “Wil je koffie, mama?”. Terwijl ik mijn koffie drink, maakt hij mijn ontbijt. Heerlijk om ’s morgens mijn bord met eten aangereikt te krijgen door mijn zoon.

De zondag gaat op aan kleine klusjes in huis. Op het gemakje wat wasjes doen. Ik geniet van de was die buiten aan de molen hangt; ik hou erg van de geur in wasgoed dat buiten is gedroogd. Ik vouw veel en strijk een beetje. Ik ruim op en regel wat zaken op de laptop.

Ik heb het geluk op een steenworp van mijn ouders te wonen. Op Moederdag gaan we een glaasje water drinken bij mijn ma en pa. We eten samen een bolus, praten over ditjes en datjes en kijken een beetje voetbal. Meer moet dat niet zijn.

In de zon op ons terras drink ik een biertje en geniet ik met mijn ogen dicht van de warmte. Zoonlief maakt het avondeten. Drumsticks uit de oven, gebakken aardappeltjes en een salade. Hij dekt de tafel, maakt de borden op en met mijn ogen dicht leidt hij me naar mijn stoel en schuift deze aan als ik zit. Volledig verrast geef ik hem een dikke kus: Wat een verwennerij op Moederdag.

Geluk! 

margohermans margo hermans moederdag zoon mama gezin familie tiener

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, mei 2017
, , , , ,

Over Margo Hermans

Op aarde ~ 1972 | Directiesecretaresse ENGIE ~ 1994 | Eega ♥ Han ~ 1997 | Schilderen & tekenen ~ 1998-2015 | Mama ♥ Stijn ~ 2003 | Hardlopen ~ 2009 | Medeorganisator VESTROCK ~ 2010-2014 | Eigen blog aangedurfd ~ 2014 | Minerva Netwerk Directiesecretaresses, lid werkgroep ~ 2014 | Redactielid De Snisser Courant ~ 2014 | Medeorganisator d’Ossekoppenloop ~ 2014 | Eindredactie De Snisser Courant ~ mei 2015 | Eerste marathon ~ april 2017

Bekijk alle berichten van Margo Hermans

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

20 reacties op “Geluk”

 1. shivatje Zegt:

  Geluk is zo iets klein maar geeft zoveel gevoel.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Deze kleine dingen zijn van belang en als je die ziet en waardeert ben je een gelukkig mens. Mooi geschreven, Margo.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 3. Mrs. Brubeck Zegt:

  Je blog is zo mooi, gewoon door de “eenvoud”, ik herken me erin en hoe het er hier aan toegaat!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 4. Rob Alberts Zegt:

  Wat een genieten

  Vrolijke groet,

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 5. Vlijtig Liesje Zegt:

  Fijn. Zo’n Moederdag is prettig! Op die manier houd ik er ook van.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 6. Matroos Beek Zegt:

  Wat mooi Margo. Meer moet dat niet zijn…

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 7. Patty Zegt:

  Prachtig en je zo gegund.
  XxX

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 8. marleen hermans Zegt:

  wat een kado om zo moederdag te kunnen vieren. Mooi geschreven. Onze kinderen waren in Peru. Toch even aan gedacht.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 9. marleen hermans Zegt:

  Als er voor je gekookt wordt, is dat een echte verwennerij

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 10. Silvia Zegt:

  Mooi geschreven, met volle teugen genieten van deze geluksmomenten!!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 11. Gwennie Zegt:

  Ik heb altijd ver van ouders en schoonouders gewoond… Maar dat maakt op zulke dagen niet uit! Het is maar een afstand… 😉

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: