Bijen

31 mei 2017

Blog

Wanneer ik mijn ogen open om op de klok te kijken, merk ik het gelijk. Irritatie! Mijn ogen voelen gezwollen en prikken. Kwart over vijf nog maar! Ik sta op en loop naar de badkamer. Verdorie, ik ben nog steeds moe. Ondanks dat ik toch voor tien uur gisteravond op bed lag en sliep.

Zodra ik terugloop naar de slaapkamer zie ik wat de boosdoener is voor mijn gevoelige ogen deze ochtend. Mijn lief vond het waarschijnlijk te warm op onze slaapkamer en heeft het raam opengezet voor het slapen gaan. Al dat stuifmeel kon zo in onze slaapkamer komen en mij irriteren. Hooikoorts! Ik herken het ondertussen en heb helaas nu weer last (hatsjie). De hoeveelheid capsules die ik dagelijks neem besluit ik op te voeren, in de hoop dat de irritatie vandaag weer afneemt.

Een eetlepel honing neem ik nog steeds braaf iedere ochtend. Zaterdag leerde ik tijdens de open dag bij Corpus Mentis dat het zo’n twee jaar duurt, vooraleer de honing ook daadwerkelijk z’n werk doet. Ik ben dus nog wel even zoet met de hooikoorts.

Alhoewel, er zijn mogelijkheden. Op een steenworp afstand werd zaterdag die praktijk voor natuurgeneeskunde officieel geopend: Corpus Mentis. Daar bieden ze verschillende therapieën aan. Het inademen van bijenlucht schijnt heilzaam te zijn voor mensen met aandoeningen waaronder astma, hooikoorts en bronchitis. Bijenlucht kun je inademen via een mondkapje of je kunt bij Corpus Mentis ‘slapen op bijen’. Mijn interesse is gewekt; ik stuur gelijk een e-mail!

Beeldmateriaal via dagblad BNDeStem en in eigen beheer.
© Margo Hermans, mei 2017
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

14 reacties op “Bijen”

 1. Jenn Zegt:

  Interessant, ik ga ook eens kijken!

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Als je het niet probeert weet je ook niet of het kan helpen.
  En voor natuurgeneeskunde sta ik helemaal open. 🙂

  Voor wat doet men zoiets niet in België of nog beter in Antwerpen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Morgaine Zegt:

  Wow de honing pas na 2 jaar, ja alsof iemand dat ook maar vol houdt… ik neem aan zomer en winter dan… dat vergeet je toch op den duur als het seizoen weer voorbij is?

  Ik hoop dat het wat is, ik had het ook, nu in hele lichte mate, lees… de hele dag gaat het goed, en in de late avond kan ik wat niesbuien hebben en lichte droge ogen of juist tranend… of allebei… dat… als dat alles is, ben ik al gezegend, was ooit erger hoor 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. marleen hermans Zegt:

  sterkte met je hooikoorts, waarschijnlijk helpt het. Vroeger toen Milou klein was , gaf ik ze al ” pollen” van de bijen. Zouden ze ook zeeaster honing hebben?

  Geliked door 1 persoon

 5. wakkersgedichten Zegt:

  Kom bijeen de honingpot
  van de pollen en het stuif
  maakte ons volk
  een zoete lekkernij
  voor op brood,
  in de muntthee
  en om de mond…

  Beterscha

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Snuiven aan bijenlucht | Margo Hermans - 12 juli 2017

  […] het openingsweekend bracht ik een bezoek. Ik wilde ontdekken wat zij voor mij kunnen betekenen. Ik leerde dat je bijenlucht kunt inademen […]

  Like