VESTROCK: met plezier!

7 juni 2017

Blog

Afgelopen weekend stond de achtste editie van VESTROCK op de agenda. Blij dat ik daar als vrijwilliger voor de zevende keer een bijdrage aan kon leveren. Wat is het toch mooi om zoveel opgewekte mensen bij elkaar op de festivalweide te zien.

Pas op donderdag zette ik mijn eerste stappen op het terrein*. Prachtig groen lag de grasmat erbij. Rijplaten, festivalhekken, tenten, podia en allerlei faciliteiten waren al een heel eind gereed. Het festivalgevoel heerste op het eiland in de vest. Het VESTROCK-microbe in mij kwam meteen weer tot leven.

Vrijdag om drie uur gingen de hekken van het terrein open. Langzaamaan druppelden de eerste festivalgangers binnen. Om vier uur klonken de muzieknoten over het terrein en, als gastvrouw van de VIP, ik zocht mijn stekkie op. Met een brede beveiliger aan mijn zijde observeerde ik. Het was een heerlijke dag: De zon stond hoog aan de hemel en er heerste een heerlijke relaxte sfeer op de weide. Om één uur ’s nachts stierven de laatste noten weg.

Op zaterdag was vanaf elf uur ’s morgens het terrein weer toegankelijk voor de bezoekers; om twaalf uur startte de eerste band. Halverwege de middag werd het al flink druk; zo’n tienduizend mensen werden er verwacht die dag. Vanaf mijn plekje bij de ingang van de VIP-tent had ik een goed uitzicht op het podium en kreeg ik deels mee wat er in de grote tent gebeurde. Optredens in de kapel en de basiliek, de Vest Walk of wat er backstage gebeurde miste ik volledig. Erg vond ik dat niet; het is gewoon erg leuk om een bijdrage te leveren. De hoofdact stond op zaterdag als laatste geprogrammeerd: flinke rockmuziek klonk over de stad Hulst.

Op zondag waren de kinderen aan de beurt. VESTROCK JUNIOR stond op het programma. Mijn taken waren beperkt die dag en daardoor genoot ik voor het eerst sinds lange tijd een aantal uur ontspannen van het festival. Op de weide heerste er wederom een relaxte sfeer. Hier wat kletsen, daar eens kijken, wat eten bij een foodkraam. Het was een heerlijke middag en avond.

VESTROCK was weer mooi. Met plezier heb ik weer een bijdrage geleverd aan het schitterende Zeeuws-Vlaamse festival. ♥

Kijken? Bij Omroep Zeeland is deze week VESTROCK als ‘evenement van de week‘ te zien. Een veertig minuten durende reportage over het festival. Lezen? Bijvoorbeeld via OOR: ‘Het is prima vertroeven op VESTROCK 2017‘. Of via 3voor12 in het artikel ‘VESTROCK laat zijn tanden zien aan festivallend Nederland‘ waar geschreven wordt ‘met recht een van de beste festivals in Nederland’.

Beeldmateriaal via Karma Fotografie, GvdB Freelancing, Bas Gijsel, SD Photography en in eigen beheer.
© Margo Hermans, juni 2017

* Vanaf eind 2010 tot juli 2014 maakte ik deel uit van het bestuur van VESTROCK. Vanwege privéreden heb ik afscheid genomen van deze taak. Maar VESTROCK zit in mijn bloed en daarom ben ik erg blij een steentje bij te dragen tijdens het driedaagse festival. ♥

, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

14 reacties op “VESTROCK: met plezier!”

 1. jasnetteke Zegt:

  Ik was er toevallig op de junior dag met man, zoon en een vriendje van hem. Was een leuk en relaxed festival!

  Geliked door 1 persoon

 2. Morgaine Zegt:

  Dat is altijd leuk als je als VIP en achter de schermen mee mag helpen en werken met af en toe even pauze, leuker dan zelf ganger zijn 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat heerlijk dat je weer zo hebt genoten, Margo! Zonder bestuurlijketa ken als vrijwillliger helpen om het een geweldig feest te laten zijn, kan ook, dat laat jij weer zien!

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho Zegt:

  Ziet er geweldig uit. Met dank aan talloze vrijwilligers. Rock on! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. shivatje Zegt:

  Dat heb je weer mogen beleven en meemaken.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 6. thehotstepper Zegt:

  Ha Margo,
  Ik was er ook… Volgend jaar kom ik gedag zeggen!

  Geliked door 1 persoon

 7. Patty Zegt:

  Mijn hemel…wat vliegt de tijd toch. Wederom mooi en leuk verslag!
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 8. Lodi Kolhoop-Boonstra Zegt:

  Wauw wat een hoop mensen werden er verwacht en ws ook gekomen met het mooie weer. Super dat je daar als vrijwilliger helpt en dan ook nog de kans ziet om af en toe een stukje optreden mee te pakken.

  Like

 9. marleen hermans Zegt:

  ik lees en zie, dat je echt hebt genoten, En ook nog een steentje bij hebt kunnen dragen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Vlijtig Liesje Zegt:

  Ik ben nog nooit op een festival geweest. Mar het ziet er gezellig uit. En wat hadden jullie mooi weer zeg!

  Geliked door 1 persoon

 11. Gwennie Zegt:

  Ik kan me herinneren dat je hier vorig jaar ook over had geblogt… Je moet het wel erg leuk vinden dus!! 😉

  Geliked door 1 persoon

 12. Hedwig Zegt:

  leuk om je hier weer terug te zien! Wordt een soort traditie! 🙂

  Geliked door 1 persoon