Bijzonder en groots

28 juni 2017

Blog

Maandagavond is vaak mijn schrijfavond. Ik zit met mijn laptop aan de keukentafel. De deur van de bijkeuken staat open en ik hoor de wind ruisen door de bomen. Vogels fluiten en duiven koeren. Ik voel de wind zachtjes langs mijn voeten gaan. Ik kijk naar buiten en zie dat het zonnetje nog heerlijk schijnt. Het is zo’n mooie zomeravond.

Wat doe ik eigenlijk binnen? Ik sta op en loop op mijn blote voeten naar buiten. Over de kinderkopjes loop ik naar het dorre gras. Een beetje regen zou goed zijn voor het gras; het voelt een beetje hard aan mijn voetzolen. Ondertussen denk ik na over het voorbije weekend.

Schrijf ik over vrijdagavond? We aten heerlijk op het terras van het dorpscafé. Het biertje, gebrouwen door de lokale brouwer, smaakte goed. De ongedwongen sfeer die er altijd heerst bij het dorpscafé, maakte het weer zo heerlijk relaxt daar onder de kerktoren.

Of schrijf ik over zaterdag? Die dag liep ik een wedstrijd in Waasmunster (België). Ik nam deel aan de 10 Miles. Via social media liet ik diezelfde dag al weten dat het parcours van die wedstrijd niet meeviel voor mij. De route was grotendeels onverhard. Veel paden waren ‘vals plat’ of gingen echt heuvel op. Voor mijn gevoel waren er te weinig paden naar beneden. Ik had een déjà vu met het vele losse zand; eerder dit jaar – tijdens mijn eerste marathon – had ik ook zo’n last van los zand. Over de finish keek ik naar het resultaat; eigenlijk was ik gewoon tevreden met het behaalde! Het frietje wat ik na het hardlopen at, smaakte me enorm goed en voelde als verdiend.

Over zondag misschien? Om elf uur stapte ik op mijn fiets om langs dijk van de Westerschelde – buitendijks – ruim 17 kilometer te fietsen. Ik had afgesproken bij het paviljoen nabij het Verdronken Land van Saeftinghe. Daar trakteerde ik samen met een vriendin, een andere vriendin op een lunch voor haar verjaardag. Alweer zo’n fijn moment in het weekend. We kletsten, genoten van het eten, lekkere drankjes, het uitzicht en elkaars gezelschap. Na de lunch fietste ik door de polder weer naar huis. Ik baalde van windkracht 4 tegen, maar tegelijkertijd genoot ik van de rust om mij heen. Eenmaal thuis liet de teller 30 kilometer zien.

Geen grootste dingen dit weekend. Geen bijzondere dingen. Genieten van gezin, familie en vrienden. Het fijn hebben. Maar wat is dat bijzonder en groots! 

 

Beeldmateriaal in eigen beheer, via Garmin, nlwandel en Robbylooptnaardemaan.
© Margo Hermans, juni 2017

 

, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Bijzonder en groots”

 1. Matroos Beek Zegt:

  Dat is gewoon geluk. Meer moet dat niet zijn. Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat fijn dat je zo hebt genoten, Margo! Geluk, je moet het zien, ook in alledaagse dingen. Jij kunt dat!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter Zegt:

  Tevredenheid is het grootste geluk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Morgaine Zegt:

  Jij hebt met andere woorden net zo’n fijn weekend gehad als ik dat had, al is het nu ondertussen woensdag, de kortsluiting zorgde er even voor dat ik nu achter loop en even onthand was, maar ik ga weer terug in de modus van nagenieten alsnog 😉 Ik was zaterdag ook in België bijv… of ga ik het over zondag hebben, samen met mijn moeder heel ouderwets naar Ikea omdat ik iets had gezien, ja dat is een feest voor mij, omdat die hier niet in de buurt is, hahaha om daarna me genomen te worden naar een andere nieuwe winkel waar ik nog nooit van had gehoord, kortom, ouderwets, echt heel ouderwets even samen met mijn moeder alleen op pad geweest, je weet wel… het zijn die kleine dingen die het hem doen, even een moeder/dochter we hoeven niets, we zien wel momentje 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. mckleuver Zegt:

  Genieten van gezin, familie en vrienden. Dat is juist groots! Je weekend heb je goed volbracht, haha. En een leuke opzet van dit artikel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rob Alberts Zegt:

  Ik wens jou meer van dit soort weekenden.

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 7. Mrs. Brubeck Zegt:

  Wij ook, genieten van onze kinderen, kleinkind en elkaar; dat zijn onze “grootste momenten!”
  X

  Geliked door 1 persoon

 8. Alexa Zegt:

  Dankbaarheid; grootser wordt ’t niet 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. marleen hermans Zegt:

  al bij al een leuk weekend , tevreden is hier zeker op zijn plaats. Eten ziet er lekker uit,

  Geliked door 1 persoon