Zilte lekkernij

5 juli 2017

Blog, Eten & drinken, Wereldbol

Vaak is onze agenda voor het weekend best vol met afspraken, of gewoon met dingen die we graag willen doen. Heerlijk om dan in een weekend toch een keer ruimte te hebben voor iets spontaans. Zo belandden wij zaterdag, met z’n tweetjes, bij restaurant P&P Hoeve in Lamswaarde.

Graag drink ik een speciaal biertje. Restaurant P&P Hoeve verkoopt Orval. Mijn aperitief, daar hoef ik niet lang over na te denken! Ik nip van het heerlijke brouwsel terwijl ik de menukaart lees.

Op de kaart valt mijn oog op de mosselen. Dat is lang geleden dat ik die gegeten heb. Het mosselseizoen is net gestart. Waarschijnlijk zijn ze nog klein, maar dat hoeft niets aan de smaakt af te doen. Ervaring leert mij dat ik altijd een beetje voorzichtig moet zijn met de hoeveelheid mosselen die ik eet. Daarom bestel ik ze als voorgerecht.

“Een (h)eerlijke, zilte lekkernij uit Zeeland. Vol trots gevangen. Zo uit het water, de pan in en op het bord.”

Terwijl we wachten worden amuses naar onze tafel gebracht. In een klein glaasje een heerlijke gazpacho en daarnaast een bitterballetje van lamsvlees. Spijtig dat het allebei klein is!

Het voorgerecht wordt voor me neergezet: een grote mosselpan. Ik schrik een beetje, want ik bestelde maar een halve portie. Wanneer ik het deksel optil, zie ik dat de pan gelukkig maar tot de helft gevuld is. Inderdaad de mosselen zijn klein van formaat, maar de smaak van de ‘zilte lekkernij’ is heerlijk. Geen enkele mossel laat ik liggen! Het formaat van een halve portie is een prima voorgerecht!

Terwijl ik geniet van de zeebaars die ik als hoofdgerecht koos, eet mijn wederhelft zijn grote pan mosselen leeg. Hij koos voor de variant met witte wijn. Ik proef twee mosseltjes uit zijn pan en concludeer dat ik vandaag, bij restaurant P&P Hoeve, de ‘mosselen natuur’ het lekkerste vind. Een heerlijke zilte lekkernij!

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, juli 2017
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

22 reacties op “Zilte lekkernij”

 1. Matroos Beek Zegt:

  Ziet er heerlijk uit!

  Geliked door 1 persoon

 2. runningreneetje Zegt:

  Er gaat inderdaad niets boven mosselen. Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Als ik de foto’s bekijk en je tekst lees komt het water in mijn mond.
  En portie mosselen met friet lekkerrrrrrrrrr.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Ellie Schmitz Zegt:

  Heerlijk dat jullie zo genoten hebben van de mosselen. Ik eet ze niet…Fijn hè als er ruimte in het weekend is, hadden wij afgelopen zondag ook, heerlijk met z’n tweetjes!

  Geliked door 1 persoon

 5. Morgaine Zegt:

  ik heb vis en schelpdieren intolerantie, dus ik sla even over, hahaha, ziet er wel heel goed uit 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. lodiblogt Zegt:

  Heerlijk. Ik ben dol op mosselen! Het eten ziet er allemaal erg goed uit.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rob Alberts Zegt:

  Even terug schreef ik ook over ‘watjes’, ik bedoel mosselen.

  Smakelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 8. Geert de Brabander Zegt:

  Smakelijk ! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Henkjan de Krijger Zegt:

  Leuk dat je ook op http://Yoo.rs post !

  Geliked door 1 persoon

 10. marleen hermans Zegt:

  leuk stukje tekst, Ziet er ook lekker uit. Heerlijk genieten, Al weer erg lang geleden dat we als familie bij P&P hoeve in Lamswaarde waren. Zin om het te organiseren? Zaterdag waren de mosselen bij het Elfde gebod in Antwerpen niet klein hoor.

  Geliked door 1 persoon

 11. wakkersgedichten Zegt:

  In september gaan we richting Zeeland
  wellicht ook een mosselmenu
  Doe mij maar een pan vól
  Stokbrood en suasjes
  Beetje dippen van het vocht.
  Witte wijn daarbij
  al lees ik hier dat bier ook kan en mag
  Witbier zou ik nemen, ken Orval wel van naam
  Spaar de viltjes…

  Geliked door 1 persoon