Het nieuwe Dorpshart

17 juli 2017

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 12 | nummer 3

Fase 2 van het nieuwe Dorpshart, herinrichting van het pleintje op de hoek Lageweg en Kipstraat, bevindt zich op dit moment middenin de uitvoering. Wat houdt dat in? Wat staat er op de planning? Gerard Mangnus en Arga Moree vertellen.

Heb je de tekening voor het plein al gezien?
Het pleintje heeft straks – als fase 2 gereed is – pergola’s, bankjes, beplanting en een grote boom in het midden. De tekening staat op de website Ossenisse-Zeedorp: http://www.ossenisse-zeedorp.nl/index.php/2-ongecategoriseerd/370-hoe-ziet-het-nieuwe-pleintje-er-straks-uit. Om uiteindelijk tot dat resultaat te kunnen komen is er in mei met vrijwilligers en medewerkers van Gemeente Hulst hard gewerkt aan het leegruimen en voorbereiden van het pleintje, zodat bestraters in week 29 & 30 kunnen starten. Volgens planning heeft firma De Bokx 10 dagen nodig om de klinkers op de juiste manier te leggen. Het doel is om voor de bouwvak dit onderdeel van fase 2 af te ronden.

Hulp van vrijwilligers gezocht! Kom jij een dagdeel helpen?
Als werkgroep letten we er ontzettend op dat we niet meer geld uitgeven dan nodig. Daarom zoeken we van 17 t/m 28 juli voor zowel de ochtend, als de middag (van maandag tot en met vrijdag) telkens twee vrijwilligers die opperwerkzaamheden bij het bestraten willen verrichten. Kun jij jezelf één of meerdere dagdelen vrijmaken voor het dorp, meld je aan bij Ineke via tel. 0114 ——. Zij maakt een roostertje. Dank je wel alvast!

Afwerking fase 2
Na de vakantieperiode worden alle financiën wederom goed op een rijtje gezet. Daarna worden materialen en planten gekocht voor het inrichten van het plein. De grote boom wordt in het najaar geplant.

Fase na fase
Het hele traject Dorpshart is opgedeeld in fases. De volgende fases kunnen zijn het bouwen van een kiosk, aanleggen van  de jeu de boules-baan en het plaatsen van een kunstwerk. De start van de volgende fase is afhankelijk van de beschikbare financiële middelen. Telkens wordt er gezocht naar subsidies en steun in de vorm van kennis. Geld komt voor een groot deel uit het Oranjefonds. KNHM (Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij) steunt ons in de vorm van kennis: we mogen beroep doen op ingenieurs van Arcadis voor onder andere bestektekeningen en de aanbesteding richting de aannemers. Gemeente Hulst helpt met raad en daad, zorgt voor een financiële bijdrage, voor gebruikte klinkers. Het Dorpshart ligt zowel op grond van het dorpshuis als van de gemeente en de samenwerking verloopt heel prettig.

Eind 2017 gereed
Voor het einde van dit jaar zal de herinrichting van het pleintje op de hoek Lageweg en Kipstraat gereed zijn. Kom jij volgend jaar ook eens een praatje maken op het vernieuwde pleintje? Of helpen bij het tuinonderhoudsproject ‘Groene Vingers’? Tot ziens!

 

Beeldmateriaal via De Snisser Courant.
© Margo Hermans, juli 2017
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

5 reacties op “Het nieuwe Dorpshart”

 1. marleen hermans Zegt:

  heel erg leuk initiatief. Het zal er vast mooi uit gaan zien. Gezellig ’s avonds voor een buurtpraatje. Zoals vroeger voor het huis van je opa, daar kwamen de buurtjes bij elkaar. Nieuwtjes werden uitgewisseld, En oogst besproken, etc.

  Geliked door 1 persoon

 2. marleen hermans Zegt:

  telefoonnummer Ineke ontbreekt ..Maar is te vinden bij de site Ossenisse /zeedorp.
  ik hoop dat er zich voldoende vrijwilligers aanmelden.

  Like