Racefiets

2 augustus 2017

Blog

Al een paar jaar speel ik met de gedachte een nieuwe fiets te kopen. Een racefiets. Maar telkens weerhield het me daaraan geld uit te geven. Hardlopen is mijn sport, waarom dan een fiets kopen? Daarom liet ik een paar jaar geleden mijn redelijk sportieve maar oude barrel – zo’n eenentwintig jaar oud – voor een klein bedrag opknappen en fietste ik daarop verder. 

Toch bleef de gedachte aan een racefiets door mijn hoofd spelen. Trainingen voor het hardlopen zouden met fietstrainingen te combineren zijn. Wanneer ik weer eens in een fietsenwinkel moest zijn, kon ik het niet nalaten even bij de racefietsen te kijken.

Na kort overleg met Sportfit hakte ik een aantal weken geleden de knoop door. Fietsen op een racefiets kan inderdaad onderdeel worden van mijn trainingen voor volgende hardloopdoelen. Het grote voordeel is, dat ik tijdens de fietstrainingen mijn knieën en heupen minder en anders belast dan met hardlopen.

In Sas van Gent is er sinds kort een zaak gespecialiseerd in ‘bike fitting’: balans tussen mens en fiets. De zaak heet Kopwerk en werd mij door verschillende mensen aangeraden. Als ik dan toch tot een aanschaf overga, dan wil ik graag dat het goed is. En dat ik correct op de fiets zit, met zo min mogelijk pijntjes.

De tijd tussen bestellen van mijn fiets en de levering ervan bedraagt een aantal weken. Daarom heb ik nu – aan het begin van mijn vakantie – een testfiets tot mijn beschikking gekregen. En wat heb ik daar al heerlijke kilometers op gemaakt. Mijn lief, een ervaren fietser, gaat met me op pad en geeft me allerlei adviezen omtrent het fietsen op een racefiets. De grootste uitdaging? Mijn fietsschoenen die met een kliksysteem vastzitten aan de pedalen!

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, augustus 2017

 

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

7 reacties op “Racefiets”

 1. Johnny Zegt:

  Mooie fiets, veel fijne km ermee 😀
  Op naar de volgende uitdaging.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sandra Zegt:

  Woohoow! Keigoed! Fietsen op een racefiets, dat is genieten, eens de stress van het in- en uitklikken van de baan is! Heel veel plezier ermee!

  Geliked door 1 persoon

 3. Patty Zegt:

  Ieks, die klikschoenen, dat lijkt me idd een uitdaging op zich. Stel je kiept om, blijf je dan met je voeten aan de pedalen hangen, of schieten ze dan toch los?

  Geliked door 1 persoon

 4. Regenboogvlinder Zegt:

  Je kunt zo meedoen met de vrouwenkoersen! Prachtfiets! Wens je er heel veel fijne kilometertjes op!

  Geliked door 1 persoon

 5. marleen hermans Zegt:

  leuk weer een nieuwe uitdaging. Wel goed uitkijken. Hier in Denemarken ben ik erg hard gevallen met mijn elektrische fiets. Geniet ervan in je vakantie

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Rennen op Schier | Margo Hermans - 4 oktober 2017

  […] Een kleine boot bracht ons naar de overkant. Op Schiermonnikoog stonden fietsen te wachten. Binnen de groep waarmee we op pad waren, was niet iedereen even mobiel. Elektrische fietsen stonden voor ons gereed. Voor het eerst fietste ik op zo’n dergelijke fiets; voor mij voelde het een beetje als ‘smokkelen‘. […]

  Like