Muur van Geraardsbergen

30 augustus 2017

Blog

Ondanks dat ik al ruim negen jaar aan hardlopen doe, blijf ik trainen zonder doel lastig vinden. Daarom zocht ik aan het begin van de zomer een evenement om aan deel te nemen, zodat ik wel wekelijks voldoende zou blijven trainen. Na wat zoeken op internet en Facebook kwam ik uit bij Manneke Pis Trail in Geraardsbergen. Ik bekeek wat foto’s en de route. Het zag er super uit. Toen zag ik ook ‘hoogtemeters’ staan. Zou ik dat kunnen?

Na wikken en wegen hakte ik de knoop door en meldde me aan voor de 25 kilometer. De hele zomer door probeerde ik, met de datum van 26 augustus in mijn hoofd, mijn schema van drie keer per week hardlopen aan te houden. Er waren voldoende weken dat ik drie keer niet haalde.
Een paar dagen vooraf kreeg ik spanningskriebels wanneer ik aan het evenement dacht. Heb ik wel voldoende getraind? Lukken die hoogtemeters me wel? Doe ik mijn wegschoenen aan of kies ik voor mijn trailschoenen. En dan de weersverwachting: 25 graden Celsius!

Op zaterdagochtend klonk het alarm van mijn wekker om iets na vijven. Alles in mij zei “Ben je gek? Op de voorlaatste dag van de vakantie zo vroeg opstaan.” Om iets over achten arriveerden we met z’n vijven in Geraardsbergen. Al gauw zagen we de andere drie Zeeuws-Vlamingen. Er heerste een prettige relaxte sfeer onder de deelnemers. In alle rust maakte iedereen zich gereed.

Om negen uur klonk het startschot. Ik startte in de achterhoede en vond dat wel prima. Mijn grote uitdaging lag in het volbrengen van deze trail. Ik liep op gras, gravelpaden, asfalt, klinkers en kasseien, bijna door achtertuinen, door hekjes, over bruggetjes, onder viaducten, over bospaden, tegen brandnetels, door weilanden met koeien, langs een treinspoor, dicht langs prikkeldraad, stapte over prikkeldraad heen, en liep op het randje van een maïsveld. Ik nam mijn rust bij bevoorradingsposten en keek overal goed om me heen. Langzaam volbracht ik honderden meters aan beklimming, ook de Muur van Geraardsbergen, en probeerde soepel de afdalingen te lopen. De omgeving was mooi: vergezichten, bossen, boerenland en dorpen. Kilometer na kilometer gaf mijn sporthorloge een piepje. Telkens weer één minder te gaan. Het was warm; de zon brandde en het zweet drupte van mijn gezicht.

Na drie uur en zesendertig minuten was daar de finish. Het was zwaar en het was afzien. Of het leuk was? Ja natuurlijk!

Beeldmateriaal via Johnny Dooms, Garmin, Manneke Pis Trail en in eigen beheer.
© Margo Hermans, augustus 2017
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

19 reacties op “Muur van Geraardsbergen”

 1. Ruth Zegt:

  Het was inderdaad een leuke afwisselende trail hé. Heel goed gedaan alleszins en we hebben ongeveer dezelfde tijd gelopen (ik heb er eigenlijk niet op gelet hoe lang ik erover gedaan heb :-)). Wie weet lopen we weer in elkaars buurt bij een volgende gelegenheid! groetjes, Ruth (onehappyjogger)

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Dat moet zwaar geweest zijn.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Sis Zegt:

  Toppie👍👍👍👍

  Geliked door 1 persoon

 4. Matroos Beek Zegt:

  Ja, prachtige streek he… ik wandel dit parcours… Knappe prestatie!

  Geliked door 1 persoon

 5. egoecho Zegt:

  Gelukkig had je ook de tijd om af en toe even stil te staan bij de omgeving. Mooi, net als je prestatie 😊

  Geliked door 1 persoon

 6. Ellie Schmitz Zegt:

  Trainen met een doel werpt zeker vruchten af. Ontzettend knap, wat zul je blij zijn met dit resultaat!!

  Geliked door 1 persoon

 7. marleen hermans Zegt:

  knap gedaan, deze pittige loop En dan bij die temperatuur.
  Gelukkig kon je vroeg beginnen. Ik ken de omgeving niet. Maar het ziet er mooi uit.

  Geliked door 1 persoon

 8. marleen hermans Zegt:

  de klim naar de kapel, is heftig, zo te zien op plaatjes van de muur

  Geliked door 1 persoon

 9. Patty Zegt:

  Dat klinkt en ziet er ook echt uit als een mooie route. Toppie weer hoor dappere (gekke) dodo. XxX

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Onderuit in de modder | Margo Hermans - 22 november 2017

  […] vond het geweldig. En eigenlijk wist ik dat wel vooraf. Ik hou van obstacle runs, fun runs en trails. Dus wat modder tijdens het fietsen schrikt me niet af. Het technische onderdeel van veldrijden […]

  Like