Herfstzon in Barcelona

11 oktober 2017

Blog

Tweejaarlijks biedt de personeelsvereniging van het bedrijf waar ik werk een buitenland reis aan. Voorgaande keren waren Londen, Berlijn en Parijs de steden voor een citytrip. Dit jaar regelden zij een weekend naar Barcelona. Natuurlijk wilde ik in oktober wel naar de zon! Een jaartje geleden al meldde ik ons aan voor de reis. 

De vliegreis en een hotel werden geregeld door de personeelsvereniging. Ook kon je deelnemen aan een begeleide fietstocht door de stad. Daar hadden mijn introducé en ik wel oren naar. Actief in een korte tijd meer te weten te komen over een stad is een fijne manier van kennismaking. Daarna zouden we besluiten wat we nog extra wilden bekijken.

De weersvooruitzichten waren goed! Zonnetje en een temperatuur zo net in de twintig graden Celsius. Heerlijk weer om nog even in korte broek rond te lopen! Ik zag onszelf al zitten op de een terrasje. Voor mij een biertje, voor haar een glas witte wijn. En bordje met smakelijke tapas voor onze neus!

Ken je dat verhaal van die twee vriendinnen die naar Barcelona gingen?

Helaas gooide het lange ziekenhuisverblijf van mijn mama roet in het eten. Zo’n anderhalve week voor vertrek naar Barcelona lag mijn mama al een paar weken in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Mijn pa en ik wisten niet wat er boven ons hoofd hing en waren geregeld angstig. Hoe lang moest mama daar nog blijven? Wat kon ze aan? Hoe reageerde ze? Ging ze vooruit? De reis naar Barcelona drukte zwaar op mijn schouders; ik kon mijn papa toch niet alleen laten in deze situatie?

Samen met mijn vriendin nam ik het besluit om niet naar Barcelona te gaan. Erg jammer dat we niet nu konden genieten van de Spaanse herfstzon. Maar ach, ons genietmoment in Barcelona komt nog wel. 

margohermans margo hermans herfstzon herfst autumn barcelona citytrip

Beeldmateriaal via Welcome to Barcelona.
© Margo Hermans, oktober 2017
, , , , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

14 reacties op “Herfstzon in Barcelona”

 1. Myriam Zegt:

  Wat jammer Margo, hopelijk gaat het snel beter

  Geliked door 1 persoon

 2. Johnny Zegt:

  Waardevolle steun voor je Vader.
  Hopelijk je Moeder snel weer sterk genoeg om thuis te komen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek Zegt:

  Ik begrijp je. Op zo’n momenten wil je er gewoon zijn voor je moeder.

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho Zegt:

  Barcelona kan wachten. Een moeilijk maar goed besluit. Alle sterkte gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 5. José@ENJOY! The Good Life Zegt:

  Jammer van je reisje naar Barcelona. Maar je hebt wel voorpret gehad. Hoop dat het beter gaat met je moeder. Fijn dat je er voor haar en voor je vader kon zijn. Barcelona wacht wel!

  Geliked door 1 persoon

 6. shivatje Zegt:

  Zo een werkgever wil ik ook
  Margo dat is jammer natuurlijk maar een city trip kan je altijd maken en je mama gaat dan voor denk ik.
  Je hebt voor mijn gevoel de juiste beslissing genomen.
  Dat het snel beter mag gaan en dat jullie rust mogen vinden.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 7. Chantal Zegt:

  Sterkte met je ma en ook voor jou en je pa

  Geliked door 1 persoon

 8. Morgaine Zegt:

  Heel erg begrijpelijk, ik had hier dito gedaan….

  X

  Like

 9. Mrs. Brubeck Zegt:

  Je hebt je hart gevolgd Margo! 💜
  Heel veel sterkte en een virtuele knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 10. kliefje Zegt:

  Sterkte met alles…
  Hoop idd dat je snel eens kunt, vast wel. Het is je iig gegund!

  Geliked door 1 persoon

 11. Patty Zegt:

  Geen leuke reden om een tripje te moeten cancellen.
  Duim weer hard verder…
  Dikke knuffel! XxX

  Geliked door 1 persoon

 12. Ellie Schmitz Zegt:

  Veel sterkte, Margo. Het is goed om in de buurt te blijven, een uitstapje komt nog wel eens 😊

  Geliked door 1 persoon

 13. Silvia Zegt:

  ❤️👊

  Geliked door 1 persoon

 14. robert Zegt:

  erg mooi, dat je voor je ouders hebt gekozen

  Margo, dit is Marleen. Mijn eigen e-mail adres doet het niet meer. Dus voortaan maar zo

  Geliked door 1 persoon