Snissenjèr: Eddy

15 oktober 2017

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 12 | nummer 4

Geboren en getogen is Eddy in het dorp Graauw. Hij heeft ook nooit ergens anders gewoond. Tot 1 maart 2017. Toen verhuisde hij van Graauw naar Ossenisse. Nu is hij de eigenaar van het huis aan Dorpsstraat 8. De uitstraling van het huis was voor hem de doorslag om het te kopen. En ondertussen kan Eddy vertellen dat hij graag in ons dorp woont.

Eddy (1964) ging naar de lagere school op Graauw en daarna naar de Clemens Mavo in Hulst. Bij de broeders was dat toen. Daarna volgde hij de elektro-opleiding aan de MTS in Terneuzen. Na zijn school ging hij, als uitzendkracht, op de tekenkamer bij Bravenboer & Scheers aan de slag. Na een half jaar werken startte Eddy – op z’n 23e – aan de dienstplicht. 16 maanden werkte hij als elektromonteur op de vliegbasis in Gilze-Rijen en werd daar onderofficier. Eén van zijn taken was het geschikt maken van helikopters voor nachtvluchten. Eddy vond dat hij een mooie baan had binnen het leger. Na zijn dienstplicht werkte Eddy een half jaar, op uitzendbasis, als elektricien voor Fabricom locatie Dow. Vervolgens solliciteerde hij in oktober 1988 bij Dow in Terneuzen voor een functie als elektricien, maar werd aangenomen als operator voor de plastics plant. Hij werkte toendertijd in ploegendienst en studeerde daarnaast drie jaar lang ‘bedrijfstechniek’. Het volgen van die studie was onderdeel van zijn arbeidscontract. Operator was hij zo’n 9 jaar. Daarna werd Eddy teamcoördinator (wachtchef) en vanaf 2006 heeft hij de functie van gatekeeper op de plastics plant. Dit is poortwachter tussen operations en maintenance. De fabriek waar Eddy werkt draagt ondertussen de naam Trinseo; hij werkt daar nu 5 dagen per week in dagdienst. In zijn vrije tijd was Eddy vanaf 1982 tot en met 2015 actief lid van de Graauwse carnavalsvereniging ‘De Jeugdvereniging’. Nu besteedt hij zijn vrije tijd graag aan klussen aan zijn huis, koken, bakken en hardlopen; hij heeft ondertussen 5 marathons gelopen. Ook fietst hij graag op de racefiets en wandelt hij veel. Zo heeft al een paar keer de Nijmeegse 4-daagse gewandeld en 1 keer de Dodentocht in Bornem (een wandeltocht van 100 km). Daarnaast is hij medeorganisator van Graauwrock; Eddy is sinds 7 jaar verantwoordelijk voor de organisatie en communicatie rondom ‘The Road to’. Ook in Ossenisse draagt Eddy ondertussen een steentje bij als vrijwilliger. Zo heeft hij geholpen bij het nieuwe dorpshart en d’Ossekoppenloop.

Dochter Nanet (1994) is geboren en getogen op Graauw en heeft een half jaartje in Ossenisse gewoond. Nu woont ze samen met haar vriend Johan in Hulst. Nanet is tandartsassistente in Hulst. Ze rijdt graag paard – haar eigen paard staat gestald in Ossenisse – en is ze geregeld te vinden in de sportschool. En sinds dit jaar is ze hofdame bij de carnavalsvereniging De Djerken op Graauw.

Zoon Jesper (1999) is ook geboren en getogen op Graauw en woont daar nog steeds. Jesper is 2e jaars leerling timmerman en volgt een BBL-opleiding (combinatie 4 dagen werken bij De Caluwé & Broekaart en 1 dag naar school). Jesper is fanatiek karpervisser. Samen met vrienden gaat hij geregeld naar de kreek Zestigvoet nabij Clinge om daar te nachtvissen. De jongens meten en wegen hun vangst en gooien de vis dan altijd terug.

Als gezin gaan Eddy, Nanet en Jesper graag jaarlijks op skivakantie of op vakantie naar de zon. Zo hebben ze dit jaar voor het eerst gedoken op Kreta.

Beeldmateriaal: De Snisser Courant en aangeleverd door Eddy.
© Margo Hermans, oktober 2017
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.