The Stones

18 oktober 2017

Blog

Een enorme muziekliefhebber kun je me niet noemen. Echt fan van een band of een muzikant ben ik niet. Wel luister ik graag naar muziek. Vaak gewoon naar wat er op dat moment op de radio is. Of ik zoek een afspeellijst via Spotify. Dat we afgelopen zondag naar een concert gingen, is dan ook best bijzonder voor ons.

Toen de kaarten voor de concerten van The Rolling Stones op de markt kwamen, dacht ik ‘zal ik..’. Ik zocht even en na een korte wachttijd kon ik inderdaad kaarten voor een optreden kopen. Tjee… Uhm… De tickets waren redelijk aan de prijs en we hadden het er thuis helemaal niet over gesproken. ‘Wat doe ik, wat doe ik’, schoot door mijn hoofd.

Zondag was het zover. Met z’n drieën reden we naar Arnhem. The Rolling Stones traden die avond op in het GelreDome. Parkeren deden we, op aanwijzingen, bij Burgers’ Zoo. Met bussen werden we naar GelreDome vervoerd. Goed geregeld: geen wachttijden en ook geen files.

De sfeer was rustig. En ondanks de wachtrijen werd er nergens gedrongen. Veel concertgangers droegen een t-shirt van The Rolling Stones. De jaartallen die erop te lezen waren, verraadden dat fans hun t-shirt al heel lang koesterden.

Bij de eerste klanken van het concert van The Stones werd iedereen in het Gelredome gelijk enthousiast. Een geweldige opening door Mick Jagger met het nummer Sympathy For The Devil. Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood kwamen er al gauw bij. De groeven in hun gezicht lieten zien dat ze een zwaar leven geleid hebben. Maar hun ogen straalden en alles in hun houding liet zien dat ze genoten van het moment: It’s Only Rock’n Roll (But I Like It)!

Twee uur lang zong, sprong, danste en rende Mick Jagger. Het podium was van hem! Wat een conditie heeft deze oude rocker. Wanneer het gezicht van Charlie Watts close-up in beeld komt, zie je hem rustig maar met volle teugen genieten achter zijn drumstel. En wanneer Keith Richards en Ron Wood hun solo’s spelen zie je datzelfde. Deze tour van The Stones heet ‘No Filter’ en een betere omschrijving is er niet. Geen ingewikkelde toestanden, geen toeters en bellen. Gewoon vier mannen die met veel passie muziek maken: I Like It!

 

​Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, oktober 2017

 

, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

7 reacties op “The Stones”

 1. Siska Zegt:

  Leuk verhaal weer 👍

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Eigenlijk een prachtige groep.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. egoecho Zegt:

  Laat die stenen maar rollen, doen ze goed 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Hoe gaaf en prachtig beeldmateriaal!
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 5. robert Zegt:

  inderdaad, wat een conditie
  jullie hebben lekker genoten
  en jij hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt

  Geliked door 1 persoon

 6. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuk je enthousiasme over The Rolling Stones en hun concert te lezen, Margo. Vroeger vond ik er niets aan, maar nu kan ik ook genieten van veel van hun hits en zing (blèr) op vol volume mee, vooral in de auto 😀

  Geliked door 1 persoon

 7. Morgaine Zegt:

  Zo’n concert van levende legenden ondertussen ia altijd goed 😉

  X

  Geliked door 1 persoon