Filmploeg

25 oktober 2017

Blog

In april 2017 liep ik mijn eerste marathon. Die droeg ik op aan mijn mama en ik maakte er een sponsoractie van. 113 giften van familie, vrienden, collega’s, buren en kennissen zorgden ervoor, dat ik een bedrag van 1650 Euro inzamelde. Dit bedrag doneerde ik volledig aan KWF. Die donatie bleef niet onopgemerkt bij hen.

Even geleden kreeg ik telefoon. Iemand uit naam van KWF aan de lijn. Hij vroeg mij of ik wilde meewerken aan de ‘KWF lampion-actie’. Uitleg volgde over de actie in 2016 en hij vertelde dat er in 2017 een gelijksoortige actie opgezet wordt. Ik zei dat ik even wilde nadenken voordat ik antwoord gaf. Ik ontving informatie en kon me inlezen. Zei ik ja, dan zou een filmploeg komen en het materiaal zou gebruikt worden voor of een filmpje, of in advertenties of als beeldmateriaal bij mijn uitgeschreven verhaal. Na een paar dagen nadenken, liet ik hen weten mee te werken.

Donderdag was het zover. En ik was best gespannen. Vooraf ontving ik een paar vragen, zodat ik tijd had om over de antwoorden na te denken. Woorden schrijven is toch heel anders dan woorden uitspreken met een camera voor je neus!

Een 5 man sterke filmploeg stond in het donker op onze oprit. Ik kreeg een lampion en schreef de voornaam van mijn mama er in grote letters op. Met de lampion in mijn handen liep ik de duisternis in. De mannen waren druk met de voorbereidingen. Lampen werden in onze straat opgesteld, de geluidsman en cameraman namen hun positie in. Waar ik moest staan en hoe ik de lampion moest vasthouden werd mij voorgedaan.

Ik haalde diep adem en begon te vertellen: Mijn lampion brandt voor Els, mijn mama ♥ Ik vertelde haar verhaal. En ik vertelde over haar. Een enkele keer moesten we even stoppen… snoot ik mijn neus, dronk ik water, haalde ik nog eens diep adem en sprak ik verder.

Waar en wanneer het eindresultaat te zien is, dat vertel ik later wel. Op het moment dat ik dit zelf ook weet.

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, oktober 2017
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Filmploeg”

 1. shivatje Zegt:

  Dat is weer een mooi gebaar naar je mama toe en vanuit je hart.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. tanjaslagter Zegt:

  Wauw wat een ervaring om daaraan mee te werken. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat

  Geliked door 1 persoon

 3. Siska Zegt:

  Wat goed dat je dit deed, benieuwd naar het resultaat je ma, pa en vriend(en) zullen trots op je zijn.❤️

  Geliked door 1 persoon

 4. Silvia Zegt:

  Heftig, mooi en heel dapper!! 💖

  Geliked door 1 persoon

 5. MichielZiet Zegt:

  Hoe mooi! ❤️

  Like

 6. Matroos Beek Zegt:

  Ik vind je bijzonder moedig. Xxx

  Geliked door 1 persoon

 7. marleen hermans Zegt:

  erg dapper van je om het verhaal van je mama te vertellen,
  logisch, dat je emoties boven komen
  ik zie uit naar het resultaat

  Geliked door 1 persoon

 8. marleen hermans Zegt:

  na resetten van wifi lukt het weer !!!!!!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn lampion brandt voor… | Margo Hermans - 6 december 2017

  […] je nog? Half oktober stond er een filmploeg van KWF bij ons voor de deur. Gelukkig niet onverwachts. Ik werkte mee aan een filmpje voor de […]

  Like