Den Haag vanaf het water

1 november 2017

Beleven, Blog, Wereldbol

Een weekendje Den Haag stond al een tijdje op de planning en laatst was het zover: Op bezoek bij familie. Als we in een stad zijn waar we niet vaak komen, dan vinden we het leuk die stad ietwat te ontdekken. Liefst een beetje actief. Te voet langs bekende plekjes lag voor de hand. Deze keer kozen wij juist wat anders: Door de grachten peddelen.

Al in het voorjaar las ik een lokaal dagblad over kanoën in Den Haag. Kanoën, maakt niet uit waar, stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. De anderen stemden in met het idee om Den Haag vanaf het water te verkennen. ’s Morgens goot het pijpenstelen. De weer-app draaide overuren bij ons; we besloten het erop te wagen. Toen we ’s middags langs de grachten wandelden naar het Haagse verhuurbedrijf scheen de zon: Prima weer voor deze sportieve activiteit.

Ik wist de weg helemaal in de stad en kon al kletsend, zonder op te letten, volgen tot we arriveerden bij Kanoverhuur Den Haag. Ik verbaasde me over de hoeveelheid grachten. Peddelen door de stad Den Haag, dat zou wel goed komen.

Het verhuurbedrijf gaf ons enkele routes mee en onderweg besloten we welke variant we namen. Uiteindelijk kozen we voor het stadscentrum. Op deze manier passeerden we zowel langs het kantoor van de één, als van de ander. En peddelden we zelfs langs thuis.

Den Haag vanaf het water verraste ons. Historie en moderne gebouwen wisselden elkaar af. Soms peddelden we tussen de eenden en zwanen; even later weken we uit voor andere vaartuigen. We keken onze ogen uit naar mooie gebouwen en tuinen van statige stadswoningen.  Soms was het onder bruggen door peddelen best een beetje spannend.

Het aanmeren met de kano bij een steiger was lastig. Nog lastiger het uit de kano op de kade klimmen. Waarom we zo moeilijk deden? Daar aan de kade konden we een heerlijk koel biertje drinken op het terras bij Bierspeciaalcafé De Paas. Gelukkig was het daarna maar een klein stukje meer varen tot we terug waren bij Kanoverhuur Den Haag.

Ben je in Den Haag en wil je de stad eens anders ontdekken? Ik kan het je aanraden om een kano te huren!

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, november 2017
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Den Haag vanaf het water”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat een leuk idee! Ik vind in een boot(je) door een stad ook zo mooi leuk gezellig!!

  Geliked door 1 persoon

 2. My happy kitchen & lifestyle Zegt:

  Wat leuk dat je dit gedaan hebt. Ik ken wel de ooievaart, ook een leuke manier om Den Haag vanaf het water te bekijken.

  Geliked door 1 persoon

 3. marleen hermans Zegt:

  lukte het varen goed? Weer mooie ervaring.
  Jaren geleden. kon ik niet goed roeien. Draaide rondjes, Te veel verschil tussen links en rechtse slag !!!!! /hilarisch

  Geliked door 1 persoon

 4. Jeannette Zegt:

  Lovely! I also love canoeing and the scenery here looks relaxing and interesting. Thanks for sharing your journey and photos. From your Aussie Penpal and friend, JJ

  Geliked door 1 persoon