I am Leuven it!

Leuven, een Belgische stad op een steenworp afstand van Mechelen, was voor mij onbekend. Het enige wat ik, van horen zeggen, wist was “een mooie stad met veel studenten”. Afgelopen weekend kwam daar verandering in. Wij waren er voor een citytrip. Samen met nog zo’n 50 anderen vormden we een groep.

Zwart en hip. Voor mij de beste korte omschrijving van het Penta Hotel. Om er te arriveren zetten we, volgens advies, het navigatiesysteem van de auto uit. Met de routebeschrijving in mijn hand reden we door autoluwe zones van de stad. Het voelde aan als verkeersregels overtreden. Zeker toen we tussen restaurants, cafés en langs winkels reden. Hartje Leuven, daar was geen twijfel over mogelijk.

In Leuven staat bierbrouwerij Stella Artois. Allemaal stapten we op de fiets en na zo’n 3 kilometer stonden we op het terrein van de brouwerij. Verdeeld in 2 groepen gingen we op pad. Onze gids, mij leek hij een gepensioneerde werknemer van Stella Artois, leidde ons rond. Terwijl hij honderduit vertelde, stapten we in gele veiligheidsjasjes over het terrein en keken we hier en daar binnen. Feiten en grappen volgenden elkaar op; ondertussen leerden we veel over het ontstaan van het bedrijf en over bier.

We eindigden in het proeflokaal van de brouwerij. Voor iedereen werd een Stella Artois getapt. Een mooi moment om weer te kletsen. Na deze pint volgde een bierproeverij; de juiste manier van het proeven werd uitgelegd en voorgedaan. Een rosé biertje, bruin biertje, IPA* en een biertje met tonen van whiskey werden geserveerd. Mijn favoriet van deze 4 bieren? Leffe Caractère! De laatste die we proefden.

Toerist op hardloopschoenen, dat ben ik graag. De volgende ochtend liep ik een klein rondje door Leuven terwijl de stad ontwaakte. Mijn geplande training mislukte, maar ik genoot van de mooie gebouwen, kleine straatjes, pleinen, parkjes en de kruidentuin.

Later wandelden we met Bo van Leuven Leisure door de stad. Zij vertelde enthousiast over de geschiedenis, wat oorlogen deden met de stad, de gebouwen (“niets is zo oud als het lijkt”), over de studenten en uiteraard over bier. Onderweg stopten we bij Swartehond voor een goeie koffie. En aan het einde van de rondleiding werden we getrakteerd op een glaasje champagnebier. Want het was toch al bijna 12 uur ’s middags… Are you Leuven it? I am Leuven it!

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, november 2017

*IPA: India Pale Ale

, , , , , , , , , ,

Over Margo Hermans

Op aarde ~ 1972 | Directiesecretaresse ENGIE ~ 1994 | Eega ♥ Han ~ 1997 | Schilderen & tekenen ~ 1998-2015 | Mama ♥ Stijn ~ 2003 | Hardlopen ~ 2009 | Medeorganisator VESTROCK ~ 2010-2014 | Eigen blog aangedurfd ~ 2014 | Minerva Netwerk Directiesecretaresses, lid werkgroep ~ 2014 | Redactielid De Snisser Courant ~ 2014 | Medeorganisator d’Ossekoppenloop ~ 2014 | Eindredactie De Snisser Courant ~ mei 2015 | Eerste marathon ~ april 2017

Bekijk alle berichten van Margo Hermans

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “I am Leuven it!”

 1. shivatje Zegt:

  Ben je in de studentenstad geweest. Pracht daar zeker het plein.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 2. kool-family Zegt:

  Wat fijn en gezellig! Ik was jammer genoeg nog nooit in Leuven, staat wel op de to do lijst. En nu zeker.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 3. Patty Zegt:

  Fantastische opleidingen hebben ze er ook 🙂
  Leuk verslag weer, Margo. Yep, I am Leuving it too.
  XxX

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 4. Sandra Zegt:

  Ja, leuke stad! Ook in de zomer, dan staat de Oude Markt vol met terrassen.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 5. Maya Zegt:

  Je moet nog es terug…….bittersweet gemist zie ik……aanrader…mmmm
  Leuven is een verrassende stad…..

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 6. Matroos Beek Zegt:

  Prachtig. Je doet ook zin krijgen in Leuven!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 7. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuk verslag, leuke foto’s. I am Leuven it too 😀

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 8. Gwennie Zegt:

  Hmmm, Leuven kennen wij ook nog niet… best leuk!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: