Wat moet ik nog doen?

15 november 2017

Blog

wat moet ik nog doen margo hermans margohermans mantelzorg dag van de mantelzorg

Toen het niet nodig was, stond ik er ook nooit zo bij stil. Maar sinds dit weekend sta ik er juist des te meer bij stil. Mantelzorger: je kunt ‘m zomaar plotseling zijn.

Vrijdag 10 november was het de dag van de mantelzorg. Ik hoorde hierover op de radio. En ik las erover in de krant en op social media. Ik dacht erover na. Mantelzorger? Nee dat ben ik niet. Je moet toch aan ‘regeltjes’ voldoen om mantelzorger te zijn?

Sinds het ziek zijn van mijn mama draag ik vaak een steentje bij in het huishouden van mijn ouders. Opruimen, wat poetsen, stofzuigen, bed verschonen, wasjes draaien en opvouwen. Ik geef de planten in huis water en thuis strijk ik de overhemden van mijn pa. Vaak kook ik bewust teveel en breng ik soepjes, een stamppotje of een stoofgerechtje naar hen toe. Dit alles doe ik met heel veel liefde.

Toen ik vrijdag aan het einde van de werkdag thuis kwam, zag ik een plastic tasje aan onze voordeur hangen. Ik was nieuwsgierig en binnen maakte ik het snel open. Een papieren zakje met daarin een mooi notitieboekje en een pen. Op het boekje stond de tekst ‘Wa moek nog doen?’ en op de pen stond ‘Hulst voor elkaar’. Nergens vond ik een briefje en ik kon geen afzender ontdekken. “Hmmm”, dacht ik, “wie heeft dit aan mijn deur gehangen?”.

Ik maakte een foto van het boekje en de pen. Via social media stelde ik de vraag of iemand enig idee had wie dit aan mijn voordeur gehangen had. Wie, daar ben ik nog steeds niet achter. Maar waarom, dat weet ik wel! Vrijdag was het de dag van de mantelzorg. Iemand had mij op een lijstje met mantelzorgers gezet en vond dat ook ik dit kleine bedankje verdiende. Ik kreeg er een brok van in mijn keel. Want het zinnetje ‘Wa moek nog doen’, zeg ik vaak, heel vaak, bij mijn ouders. 

Beeldmateriaal via Loesje , arbetartidningen.se en in eigen beheer.
© Margo Hermans, november 2017
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

11 reacties op “Wat moet ik nog doen?”

 1. Myriam Zegt:

  Da’s fijn Margo. ☺

  Geliked door 1 persoon

 2. egoecho Zegt:

  Een lief gebaar. Terecht.

  Geliked door 1 persoon

 3. Regenboogvlinder Zegt:

  Wat mooi en heel lief! Ik weet zeker dat je met heel veel liefde ‘mantelzorgt’.

  Geliked door 1 persoon

 4. Vlinder1960 Zegt:

  Een waardering voor wat je doet – ook al doe je dat met veel liefde – is altijd fijn en geeft je een goed gevoel.

  Geliked door 1 persoon

 5. shivatje Zegt:

  Zoiets doe je uit volle liefde en dan vraag je die vraag wel al eens teveel wat moet ik nog doen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 6. Patty Zegt:

  Welverdiend!
  Ik las dit bij Helena…ik denk dat jij je daar ook vast in herkent 😉
  http://huizehens.blogspot.de/2017/11/als-het-beestje.html

  Geliked door 1 persoon

 7. Matroos Beek Zegt:

  Een mooi gebaar.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ellie Schmitz Zegt:

  Verdiend…ik weet het zeker!

  Geliked door 1 persoon

 9. Martha Zegt:

  wat mooi en wat bijzonder, krijg je toch gewoon kippenvel dat iemand zo onverwachts zoiets liefs doet.

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pijnstiller | Margo Hermans - 29 november 2017

  […] vierdaagse werkweek. Drie avonden op een rij afspraken. En op mijn vrije dagen voldoende klusjes, niet alleen in mijn eigen huis. Wanneer had ik tijd voor mezelf? Wanneer was er tijd om te ontspannen? Hoofdpijn. Ik weiger een […]

  Like