Pijnstiller

29 november 2017

Blog

margohermans margo hermans pijnstiller cyclocross veldrijden veldrit mountainbiken fietsen ontspanningHoofdpijn. Gelukkig heb ik dat niet vaak. Maar als ik hoofdpijn heb, dan is concentreren lastig. Waar komt de pijn in mijn hoofd vandaan? In denk na over de afgelopen dagen.

Ik dronk genoeg water. Ik sliep voldoende. De spieren in mijn nek en schouders zijn soepel. Mijn computer zet ik tegenwoordig ’s avonds redelijk op tijd uit. En overdag – op het werk – draag ik mijn bril wanneer ik op mijn computer bezig ben.

Een vierdaagse werkweek. Drie avonden op een rij afspraken. En op mijn vrije dagen voldoende klusjes, niet alleen in mijn eigen huis. Wanneer had ik tijd voor mezelf? Wanneer was er tijd om te ontspannen? Hoofdpijn. Ik weiger een pijnstiller te nemen.

Eindelijk is het weekend. Dit keer eens geen plannen en geen verplichtingen.

Op zaterdagmiddag trok ik mijn hardloopschoenen aan. De regen was verdwenen; de zon kwam zelfs een beetje tevoorschijn. Ik reed met de auto naar het bos. Ik wilde 18 kilometer hardlopen. Op een rustig tempo maakte ik kilometers; zigzaggend door het bos. Naar mate de kilometers vorderden ontstond er ruimte in mijn hoofd. Plots zag ik de herfstkleuren. En ik rook de verschillende geuren van het bos. De pijn verdween; mijn hoofd kwam tot rust. Ik kwam tot rust.

Ook op zondag had ik een paar uur tijd. Samen vertrokken we naar Koewacht; hij op zijn fiets, ik met de fiets achterop de auto. Daar startten we gezamenlijk aan een mountainbiketocht. Een tocht van 40 kilometer over dijken, langs sloten, door bermen, over asfalt, gravel, betonbaan en over modderpaden met diep plassen. We fietsen door polders en bossen waar ik nog nooit was geweest. Ook nu lag ik, net als tijdens mijn eerste veldrit, weer 3 keer in de modder. Ik vond het geweldig. Niet denken. Gewoon trappen, kilometers maken, doen. Wind door mijn hoofd. Ruimte. Geen pijn, maar rust. Daar kan geen pijnstiller tegenop.

Afbeeldingen in eigen beheer en via Garmin.
© Margo Hermans, november 2017
, , , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

11 reacties op “Pijnstiller”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Heerlijk rekaxweekend…vaker doen. ‘Opladen’ is nodig!

  Geliked door 1 persoon

 2. egoecho Zegt:

  Inspannen ter ontspanning, eigenlijk is het heel logisch 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Echt misschien eens tijd voor jezelf nemen en niets doen gewoon relaxen en genieten van de kleine dingen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Vlinder1960 Zegt:

  Leuk. Koewacht. Daar ‘woon’ ik vlakbij en kennen wij wel goed. Komen er regelmatig. Bij mij hielp hardlopen ook altijd tegen de hoofdpijn. Heeft iets met je bloed te maken. Dat dat dan lekkerder stroomt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Patty Zegt:

  Doe je goed Margo. Nu iets vaker inplannen zo’n heerlijke momenten, lijkt me zo 😉
  Inspirerend verhaal weer. XxX

  Geliked door 1 persoon