Mijn lampion brandt voor…

6 december 2017

Blog

margohermans margo hermans mijn lampion brandt voor mijn mama els 2017 kwf kanker

Weet je nog? Half oktober stond er een filmploeg van KWF bij ons voor de deur. Gelukkig niet onverwachts. Ik werkte mee aan een filmpje voor de KWF-actie ‘mijn lampion brandt voor…’. Voor wie mijn lampion brandt, dat weet je wel: … voor mijn mama Els.

In september 2015 kwam aan het licht dat mijn lieve mama kanker heeft aan haar dikke darm en lever. Vanaf die tijd krijgt ze telkens weer chemo. Iedere twee weken opnieuw. Soms zit er wat meer tijd ertussen, omdat haar lichaam dan moeite heeft met het verwerken van de behandelingen.

We zijn 27 maanden verder. Er is bij mama inmiddels ook een tumor aan de galblaas ontdekt. De samenstelling van de chemo is aangepast en ook nu gaan de behandelingen weer door. Iedere 14 dagen opnieuw. Telkens een blok van 4 keer. Daarna volgen onderzoeken en een gesprek.

Mijn lampion brandt voor… mijn mama Els!

Mama is taai. En mama is enorm wilskrachtig. Ik hoop, wij hopen en zij hoopt, dat ze sterk genoeg zal zijn om onze zoon – haar kleinzoon – groot te zien worden. Ik doneer maandelijks aan KWF en natuurlijk doneer ik nu zo’n een lampion. Zo brandt straks, op 29 december, ook mijn lampion in het middelpunt van Nederland. Die dag staat elk lichtje van een lampion voor een dierbare en samen vormen ze een groot hart.

Steun je deze actie van KWF ook?
1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker, daarom is onderzoek zo nodig!

Klik hier en kijk naar mijn filmpje over mijn mama Els via de website van KWF. Het is het 3e filmpje in het rijtje van 5.

margohermans margo hermans mijn lampion brandt voor mijn mama els 2017 kwf kanker

Of klik hier en bekijk mijn KWF-filmpje via YouTube.

margohermans margo hermans mijn lampion brandt voor mijn mama els 2017 kwf kanker

margohermans margo hermans kwf kankerbestrijding mijn lampion brandt voor mijn mama els kanker tumor

Beeldmateriaal via KWF.
© Margo Hermans, december 2017

Meer lezen over dit onderwerp?
Lieve, lieve, lieve mama, 4 oktober 2015
Achtbaan van emoties, 7 oktober 2015
Lichtpuntjes, 21 oktober 2015
Staalgrijze lokken, 25 november 2015
Samen Kerst vieren, 23 december 2015
Krachtige vrouw, 23 maart 2016
Verlenging chemopauze, 17 augustus 2016
Angst is schaduw, 30 november 2016
In voor- en tegenspoed, 22 februari 2017
Als zij zo sterk is, 29 maart 2017
113 steentjes, 26 april 2017
Mama toch, 20 september 2017

, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

20 reacties op “Mijn lampion brandt voor…”

 1. Matroos Beek Zegt:

  Lieve Margo, ik zit hier in tranen… ik brand een kaars voor je mama en voor alle mensen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgen/kregen… want het is zo invoelbaar… ook mijn vader, mijn zus… Dikke knuffel en veel moed en sterkte. ❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Matanja Zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Frank Zegt:

  Lieve Margo en familie, wat een mooi gebaar en wat komt dit filmpje binnen. Ik hoop hetzelfde het is jullie enorm gegund.

  Frank

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Ach meisje toch…wat een verdrietig nieuws dat het zich verder heeft verspreid. Ook mijn kaarsjes zullen mede voor jouw mama worden aangestoken, elke dag weer. Dat je een dappere dodo bent, wist ik al en op een heel andere vlak, nu ook weer een dappere actie. Prachtig initiatief. Als altijd met liefs en XxX

  Geliked door 1 persoon

 5. Patricia Zegt:

  Zo herkenbaar….dikke knuffel uit België 😘

  Geliked door 1 persoon

 6. egoecho Zegt:

  Dat hoop ik met jou en jullie mee.

  Geliked door 1 persoon

 7. Regenboogvlinder Zegt:

  Wat ontzettend mooi! Heel veel sterkte en wat heb je een dappere moeder. Liefs XXX

  Geliked door 1 persoon

 8. Saskia de waal Zegt:

  Lieve Margo,
  Er zijn ver.momwnten dat ik aan jullie denk .ik weet nog dat je pa het kwam vertellen.buurvrouw els,jouw mama.
  Heel veel kracht samen.
  Groet van saskia

  Geliked door 1 persoon

 9. Saskia de waal Zegt:

  Lieve Margo,
  Er zijn veel momwnten dat ik aan jullie denk .ik weet nog dat je pa het kwam vertellen.buurvrouw els,jouw mama.
  Heel veel kracht samen.
  Groet van saskia

  Like

 10. marleen hermans Zegt:

  wat een emotie, het verdriet kun je echt van je gezicht “aflezen”. En dat jij(en de fam om je heen) verdrietig zijn is niet te verwonderen. Wat heb jij een krachtige mama. En prettig dat jullie er ook allemaal voor haar “zijn”. Heel veel sterkte voor allemaal. geniet van elke dag.

  Al een paar weken deed dit apparaat het niet, en nu gelukkig met horten en stoten

  Like

 11. Ellie Schmitz Zegt:

  Margo, zo erg dat de kanker zich weer verder heeft verspreid. Wat een mooi gebaar naar je moeder, een dappere vrouw heb ik begrepen. Ik wens jullie allemaal veel sterkte, vooral ook nog een lange tijd veel liefde en warmte samen!! Liefs Ellie

  Geliked door 1 persoon

 12. Mrs. Brubeck Zegt:

  Een superdikke knuffel voor heel je familie xx

  Geliked door 1 persoon

 13. Mies Huibers Zegt:

  Indrukwekkend dat je dit zo hebt gedaan in de heftige periode waarin jullie zitten. Mooi gesproken. Het verdriet en de liefde komen naar voren komt maar ook de urgentie om geld te blijven geven om deze ziekte verder terug te dringen.

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Overpeinzing | Margo Hermans - 3 januari 2018

  […] Mijn lampion brandt voor… → 476 keer; […]

  Geliked door 1 persoon