Dikke wollen sokken

20 december 2017

Blog

margohermans margo hermans kerst kerstboom rust traditie familieHet einde van het jaar 2017 nadert nu wel heel snel. Nog maar anderhalve week. Net als vele voorgaande keren zorgt het eind van alweer een jaar voor enige benauwenis bij mij. Een druk die ik voel in mijn hoofd en op mijn schouders. Wat moet ik allemaal nog doen, voordat het jaar voorbij is? Het volgende jaar wil ik graag rustig beginnen.

Lijstjes helpen me mijn drukke bestaan te organiseren. Papieren en digitale lijstjes thuis en op kantoor. Wat moet ik allemaal nog doen? Wat moet ik persé dit jaar nog doen? Wat kan ik doorschuiven? En wat kan ik schrappen? Terwijl ik de lijstjes doorneem, voel ik de druk groeien. Maar wanneer ik beslis dat echt niet alles dit jaar hoeft, voel ik de rust terugkeren.

Wat afgelopen weekend nog wel even moest gebeuren, was het zetten van de kerstboom. Niet anders dan andere jaren deden wij dit het laatste weekend voor Kerst. Volgens traditie pakten we met z’n drieën de dozen uit, zetten we de boom in elkaar, ontwarden we de lampjes en hingen we de ballen in de boom. Terwijl we de boom versierden, discussieerden we over welke kerstballen nou eigenlijk de mooiste waren. De verhalen kwamen weer naar boven over het vilten rendiertje wat ik van iemand cadeau kreeg, de kerstman die ik kocht in Rovaniemi, de kerstengel die altijd op de kast staat en de kangoeroe en koala die lang geleden bij ons per post uit Australië bezorgd werden.

Toen ik ’s avonds in het donker, met een kopje thee in mijn hand, keek naar de lampjes in de kerstboom, was ik blij dat hij er weer stond. Voor mij is dit telkens een ijkmomentje in het jaar: Rust komt eraan. Nog even en heb ik weer tijd om heerlijk met dikke wollen sokken op de bank te zitten. Een paar dagen weinig dingen doen, maar vooral samen met familie te zijn. Kerst, ik hou ervan. ♥

Find JOY in the Ordinary | Happy New Year margohermans margo hermans kerst nieuwjaar

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, december 2017

 

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Dikke wollen sokken”

 1. Johnny Zegt:

  Fijne Kerstdagen voor jou en je Familie, geniet er lekker van.
  En een goed 2018.
  Groetjes,
  Johnny.

  Geliked door 1 persoon

 2. michaelblogt Zegt:

  Mooie tekst… en voor jullie ook fijne rustige feestdagen toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

 3. Patty Zegt:

  Mooie quote!
  Happy holiday season en een heerlijk energiek, liefdevol 2018 wens ik jou en je gezin.
  Vooruit dan, ook met perioden van rust 🙂 Maar bovenal, dat ook dat jaar eindigt met jullie familie compleet 😉
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 4. Ellie Schmitz Zegt:

  Ook ik houd ervan even niets te hoeven, de dikke sokken en de huisbroek met warme trui aan te trekken en te genieten van rust. Ik wens je liefdevolle en gezellige kerstdagen met je gezin en je familie. Ik kijk ernaar uit je in het nieuwe jaar weer te lezen, Margo.

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Waren jouw Kerstdagen ook fijn met dikke sokken en rust? De beste wensen voor 2018 en ik lees jou dit jaar ook weer graag.

   Geliked door 1 persoon

   • Ellie Schmitz Zegt:

    Zeker Margo, heerlijke dagen gehad, warmte en rust en voor mezelf een vakantie ingelast. Vandaag wil ik weer beginnen met het ‘gewone’ leven, masr kom nog niet zo op gang 😉 lieve groetjes!

    Geliked door 1 persoon