Overpeinzing

3 januari 2018

Blog

margohermans margo hermans schrijven wordpress bloggen

Sowieso heb ik 52 kansen om wekelijks een woensdagblog te schrijven, schreef ik op 1 januari 2017. Al mijn kansen heb ik benut; steevast iedere woensdag verscheen er een blog op mijn website. Soms schreef ik vaker. WordPress, de provider achter mijn website, zorgt voor statistieken en ik deel ze graag met je. Gewoon omdat ik het leuk vind.

De statistieken vertellen mij over mijn website:

 • dat ik 65 berichten plaatste in 2017
  (in 2016 plaatste ik er 72);
 • dat dit 52.190 weergaven opleverde;
  (in 2016 waren dit 51.357 weergaven);
 • dat 17.514 bezoekers mijn website wisten te vinden
  (in 2016 vonden 14.682 bezoekers mijn website);
 • dat mijn website het meest bekeken werd in de landen:
  1. Nederland;
  2. België;
  3. Verenigde Staten;
  4. Verenigd Koninkrijk;
  5. Duitsland.
 • dat mijn website het meeste verkeer trok via:
  1. Facebook;
  2. Google;
  3. WordPress
  4. Twitter;
  5. Looptijden.nl.
 • en dat dit de 10 meest gelezen berichten zijn:
  1. Ik liep een marathon! → 1094 keer;
  2. Mama toch → 944 keer;
  3. Werkelijkheid → 764 keer;
  4. Als zij zo sterk is → 657 keer;
  5. Slik! → 595 keer;
  6. Mijn lampion brandt voor… → 476 keer;
  7. 113 steentjes → 472 keer;
  8. Snuiven aan bijenlucht → 462 keer;
  9. Racefiets → 442 keer;
  10. In voor- en tegenspoed → 435 keer.

Het einde van het ene jaar en het begin van het volgende is een goed moment om na te denken over het schrijven. Waarom schrijf ik ook alweer? In 2014 schreef ik (klik): “Een goed lopend verhaal, daar ligt mijn uitdaging voor dit blog. Kan ik een goed lopend verhaal schrijven, zonder dat het werkgerelateerd is? Lukt het me om met regelmaat te schrijven? En heb ik voldoende inspiratie? De enige manier om daar achter te komen is door te doen!”

Na het schrijven van 303 artikels durf ik te zeggen dat schrijven lukt. Meestal had ik voldoende inspiratie voor mijn wekelijkse teksten; een enkele keer krabde ik even achter mijn oor. Cijfers laten mij zien, dat mijn teksten gelezen worden en natuurlijk vind ik dat leuk. Als ik dit alles zo even overpeins, dan kan ik niet anders dan concluderen dat schrijven mij energie geeft en dat ik er blij van word.

Beeldmateriaal via WordPress en Facebook.
© Margo Hermans, januari 2018

 

 

, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

12 reacties op “Overpeinzing”

 1. cmverhelst Zegt:

  Ook voor dit jaar weer veel inspiratie gewenst en blijf het plezier erin houden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek Zegt:

  Ik wens je blijvende inspiratie en nog veel schrijfplezier!

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Blijf je inspiratie neerschrijven.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Rob Alberts Zegt:

  Ik hoop nog veel van jou te lezen.

  Vriendelijke Nieuw Jaar groeten,

  Geliked door 1 persoon

 5. Liselotte Littel Zegt:

  ….ga alles trouw lezen!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Suzan Zegt:

  veel schrijfplezier, dan hebben wij leesplezier!

  Geliked door 1 persoon