De kop is eraf

17 januari 2018

Blog

margohermans margo hermans marathon zeeuws-vlaanderen de kop is eraf hardlopenOp maandagavond zit ik rond een uurtje of half 10 fris gedoucht achter mijn laptop. Een joggingbroek, slobbertrui en dikke wollen sokken aan. Naast mij staat een kop dampende thee. Zo, het zit er weer op. Wat? Mijn fietstraining! Denk je nu ‘fietstraining, jij bent toch een hardloopster?’. Dat klopt, maar om mijn doel te bereiken fiets ik dit jaar ook.

Mijn sportieve doel voor het eerste deel van dit jaar is deelnemen aan de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Dat wordt mijn 2e deelname aan een marathon. Mijn wens is om net een minuutje sneller te zijn dan in 2017. Het grote doel is natuurlijk finishen.

Om ervoor te zorgen dat ik zelf die wens in vervulling kan laten gaan, startte ik in november met de voorbereiding voorafgaand aan de trainingen richting april. Een sportbegeleider maakte voor de maanden november en december schema’s. Iedere week deed ik braaf mijn hardloop- en fietstrainingen, zodat mijn lichaam weer langzaam kon wennen aan het vele sporten.

Voor mijn gevoel startte afgelopen zaterdag het echte werk. Met zo’n 80 enthousiastelingen stonden we om 9 uur gereed om te vertrekken voor de eerste duurloop. De lopers liepen in lange lint van gekleurde hardloopkleding op een rustig tempo 5 kilometer door het bos. Daarna splitste de groep zich op in 4 verschillende tempogroepen en werd de route vervolgd over asfalt en stadswallen.

Aan het einde van de training stond er net geen 16 kilometer op mijn teller. Dit was voor mij de eerste duurloop in groepsverband. Wat mij betreft is de kop eraf en het echte werk richting Marathon Zeeuws-Vlaanderen begonnen.

Beeldmateriaal via Marathon Zeeuws-Vlaanderen en Gino Dhanis.
© Margo Hermans, januari 2018
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

12 reacties op “De kop is eraf”

 1. shivatje Zegt:

  Een goede voorbereiding is half gewonnen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Mari Durieux Zegt:

  succes en vooral heel veel plezier met de voorbereidingen Margo

  Geliked door 1 persoon

 3. Liesbeth Nobus Zegt:

  Een goed begin Margo. Wordt vast weer een heel sportief jaar voor jou!👍

  Geliked door 1 persoon

 4. Johnny Zegt:

  Succes en veel plezier richting Zeeuws Vlaams Marathon 😀
  Dat we weer regelmatig een loopje samen kunnen lopen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Patty Zegt:

  Toi toi toi ! Ga wederom duimen en kijk alweer uit naar je verslagen hieromtrent 🙂
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 6. marleen hermans Zegt:

  ga zo door, met zo’n doorzettingsvermogen, zal het je vast en zeker lukken.

  Geliked door 1 persoon