Stip op de horizon

31 januari 2018

Blog

margohermans margo hermans stip op de horizon sportieve uitdagingBij het sporten denk ik graag na over mijn volgende doel. Wanneer ik dat doel voor ogen heb, vind ik het gemakkelijker mijn trainingen vol te houden. En ben ik gedisciplineerder in het volgen van trainingsschema’s. Noem het een stip op de horizon waar ik naar toe werk. Voor de eerste helft van dit jaar heb ik 3 stippen geplaatst.

Vorig jaar liep ik mijn eerste marathon. Dat was de Zeeuws-Vlaamse. Ik bereikte mijn doel: Zonder blessures over de finishlijn. Die prestatie smaakte al gauw naar meer en ik besliste ook in 2018 diezelfde marathon te lopen. Dit keer gaat het parcours van Hulst naar Terneuzen. Mezelf inschrijven deed ik al zodra het kon. Op zaterdag 21 april staat Marathon Zeeuws-Vlaanderen met grote letters op de kalender geschreven.

Lopen over asfalt heeft niet meer mijn voorkeur. Wat ik echt leuk vind, zijn onverharde paden door het bos. Heuveltje op en heuveltje af voor de hoogtemeters. Een beetje klauteren en soms door water. In 2016 maakte ik kennis met – in mijn ogen – een echte trail. Eén van mijn loopvrienden nam me mee naar de Ketelwaldtrail in Milsbeek. Via social media zag ik, dat die trail dit jaar weer aandacht heeft bij loopvrienden. Na wat wikken en wegen besloot ik: Ik ga mee! Zondag 27 mei gaat het gebeuren: 33 kilometer met 493 hoogtemeters. Net een beetje uitdagender dan de Manneke Pis Trail die ik in 2017 liep.

Sinds de zomer van 2017 fiets ik ook. Dat er nu een sportieve uitdaging van een ander kaliber bij de stippen op mijn horizon staat, kon natuurlijk niet uitblijven. Zaterdag schreef ik mezelf in voor deelname aan 1/8e triathlon in Terneuzen: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De combinatie van deze 3 onderdelen , vind ik nu al spannend!

 

Beeldmateriaal via Ketelwaldtrail, Marathon Zeeuws-Vlaanderen, Triathlon Terneuzen en in eigen beheer.
© Margo Hermans, januari 2018
, , , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

11 reacties op “Stip op de horizon”

 1. Johnny Zegt:

  Dat zijn leuke stippen aan de horizon.
  Veel plezier met het trainen er naar toe.
  En geniete ervan tijdens het volbrengen van je doelen.
  Leuk dat je mee gaat doen de 1/8e Triatlon in Terneuzen.

  Geliked door 1 persoon

 2. karinhaarblog Zegt:

  go for it,veel plezier met je doel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cristian Zegt:

  Wauw, heel knap als je in een tijdsbestek van 8 weken deze 3 stippen gaat volbrengen. 5 weken na je marathon een 33 km trail, ik heb er respect voor. Heel veel succes met deze mooie uitdaging.

  Geliked door 1 persoon

 4. marleen hermans Zegt:

  mooie doelen. Met jouw doorzettingsvermogen, zal het vast wel lukken, maar het is vast pittig. Succes met alle trainingen op weg naar je “stippen”

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Badmuts | Margo Hermans - 7 februari 2018

  […] week schreef ik in ‘stip op de horizon‘, dat ik mezelf heb ingeschreven voor deelname aan 1/8e triathlon in Terneuzen. Dit betekent […]

  Like

 2. Aftellen | Margo Hermans - 18 april 2018

  […] zitten er bijna op. Nog 3 nachtjes slapen en dan sta ik aan de startstreep van die eerste stip op de horizon. Ook dit jaar draag ik het lopen van mijn marathon op aan mijn mama. Wat was ze taai. Wat was ze […]

  Like