Aftellen

18 april 2018

Blog

margohermans margo hermans marathon zeeuws-vlaanderen hardlopen youtube film parcours droneVandaag, woensdag 18 april, is het nog 3 nachtjes slapen totdat ik weer aan de start sta van de Marathon Zeeuw-Vlaanderen. Zaterdag 21 april loop ik, als alles goed blijft gaan, mijn tweede marathon.

In januari startte ik aan de trainingen voor mijn tweede marathon. Elke zaterdag een lange afstand, steeds een stukje verder. Ik loop deze lange afstanden graag in groepsverband. De ziekte van mama en haar steeds dichter naderende einde zorgde ervoor, dat ik veel lange afstanden alleen liep. Alleen en dichtbij huis. Op een rechthoekje van 3,7 kilometer trainde ik afstanden tot 30 kilometer. Acht keer hetzelfde blokje. Zelfs in de sneeuwstorm. Reden? Wanneer ik gebeld zou worden vanwege de gezondheid van mama, was ik nooit verder dan 2 kilometer van mijn huis en auto verwijderd. Als het nodig was, zou ik binnen 12 minuten thuis zijn. Zou ik gelijk mijn auto kunnen starten en vertrekken.

Ondanks de lastige maanden volbracht ik bijna alle trainingen. Het op maat gemaakte sportschema zorgde voor structuur en overzicht. Met één blik op het schema wist ik of ik die dag zou gaan hardlopen, fietsen of zwemmen. Of rusten. De structuur van het schema zorgde ervoor, dat ik een houvast had. En zorgde ervoor, dat er orde bleef in mijn hoofd.

Mijn voorbereidingen zitten er bijna op. Nog 3 nachtjes slapen en dan sta ik aan de startstreep van die eerste stip op de horizon. Ook dit jaar draag ik het lopen van mijn marathon op aan mijn mama. Wat was ze taai. Wat was ze krachtig.
Vorig jaar moedigde mama, samen met papa, me halverwege het parcours van de marathon aan. En aan de finish. Dat laatste was een grote verrassing voor me en zorgde voor veel tranen. Ik weet zeker dat ook dit keer weer de tranen over mijn wangen rollen wanneer ik finish.

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2018

Benieuwd naar het parcours van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen? Volg dan deze link naar youtube. Een filmpje, gemaakt met een drone, geeft een goed beeld van het parcours.


 

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Aftellen”

 1. Hedwig Zegt:

  bij mij lopen die tranen nu al over mijn wangen. Heel knap hoe je doorgetraind hebt ondanks alles. Dat taaie heb je vast van je moeder. Succes Margo!

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Veel succes en als je over de meet gaat laat die emoties maar los dat heeft een doel en iemand zal er tevreden mee zijn.
  Maar in eerste instantie geniet van de loop.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Rob Alberts Zegt:

  Succes!

  bemoedigende groet,

  Geliked door 1 persoon

 4. Siska Zegt:

  Succes zaterdag, je ma Els zou trots zijn op je.

  Geliked door 1 persoon

 5. Vlinder1960 Zegt:

  Veel succes en geniet ervan!

  Geliked door 1 persoon

 6. Patty Zegt:

  Dat gaat vast weer een hele mooie nieuwe ervaring worden. Zet hem op, dappere dodo!
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 7. Cristian Zegt:

  Als je in je eentje bijna 8 keer hetzelfde rondje kan lopen als training ben je mentaal sterk, ik hoop dat je met je moeder in gedachte in een positieve flow kan komen en een mooie speciale marathon loopt.

  Geliked door 1 persoon

 8. marleen hermans Zegt:

  bij het lezen raakt het ook mijn emoties. Het gaat je lukken. Succes, n gelukkig minder warm dan vandaag

  Geliked door 1 persoon

 9. Siska Zegt:

  Je hebt t gehaald proficiat,👍👍gisteren medailles uitdelen bij de wandelmarathon, leuk

  Geliked door 1 persoon