Antiroest

23 april 2018

Blog, Publicatie

Antiroest (1)

Uit Nieuwsbrief ‘Minerva’ | Netwerk voor Directiesecretaresses in Zeeuws-Vlaanderen| april 2018

Jarenlang werken bij hetzelfde bedrijf. Jarenlang werkzaam in dezelfde functie. Collega’s kwamen. Collega’s gingen. Ik bleef. Trouw kun je het noemen. Of honkvast. Wat zorgt ervoor dat je dan niet vastroest?

In 1994 ging ik bij het bedrijf aan de slag waar ik nu nog steeds werk. En ik werk nog steeds in dezelfde functie. De inhoud en de manier van werken is totaal veranderd. Sommige klussen doe ik op routine en zijn daarom vlug geklaard. Andere klussen vallen in de categorie ‘uitdaging’ en hebben wat meer aandacht nodig. De basistaken binnen mijn functie van directiesecretaresse komen dagelijks terug en dat vind ik prima.

Opletten dat je niet vastroest binnen de job die je al jaren uitvoert, vind ik belangrijk. Jezelf blijven ontwikkelen binnen het vakgebied. Nieuwe computerprogramma’s onder de knie krijgen. Meegaan in het moderne taalgebruik binnen het bedrijfsleven. En ondertussen weet ik, dat ‘een grote schoonmaak’ ook helpt.

Als bedrijf verhuisden we ruim 3 jaar geleden naar een tijdelijk onderkomen. Deze verhuizing zorgde ervoor, dat alle kasten uitgeruimd moesten worden. In het tijdelijke pand kreeg ik minder kasten toegedeeld. Ik dacht goed na over welke spullen ik wel wilde houden en wat ik best kon weggooien. Uiteindelijk hield ik helemaal niet zoveel over.

Een paar weken geleden verhuisden we opnieuw. Nu van het tijdelijke kantoor naar de nieuwbouw. Nu is er voor ieder nog minder kastruimte beschikbaar. Opnieuw bekeek ik de spullen om mij heen. Ook dacht ik na over mijn manier van werken. Sommige dingen verdwenen in de kliko; bepaalde werkwijzen veranderde ik. Ja, een verhuizing zorgt ervoor dat je niet vastroest in je werk.

Beeldmateriaal via Google.
© Margo Hermans, april 2018
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

5 reacties op “Antiroest”

 1. shivatje Zegt:

  Ach Margo ik werk al 36 jaar voor dezelfde werkgever en ben nog helemaal niet vastgeroest. Integendeel soms leer ik nog iets bij.

  Aum Shanthi

  Like

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Ik begrijp dat je het ook naar je zin hebt in je baan, fijn! En opruimen is altijd goed om met nieuwe dingen aan de gang te kunnen gaan. Het is een leuk stukje om te lezen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Patty Zegt:

  Opruimen is ook een mooie manier om ‘dingen’ af te sluiten ben ik achter gekomen.
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 4. marleen hermans Zegt:

  trouw, maar je hebt het ook naar je zin

  Geliked door 1 persoon