Mijn 2e marathon

25 april 2018

Blog

margohermans margo hermans marathon zeeuws-vlaanderen marathonzvl mijn 2e marathon hardlopen

04:15 uur: klaar wakker! ‘Probeer nog wat te slapen’, dacht ik. ‘Het is belangrijk dat je uitgerust bent’. Draaien naar links, naar rechts, nog eens draaien. Opstaan en even naar het toilet. Een slokje water drinken en opnieuw m’n best doen om nog even te slapen. Natuurlijk lukte dat niet. Ik was niet nerveus. Ik was gewoon alvast met de wedstrijd bezig: mijn 2e marathon!

De zon stond al hoog aan de hemel en in Hulst was het gezellig druk. Met het startnummer 3 op mijn buik liep ik de markt op. Overal bekenden; hier en daar maakte ik een praatje. Ondertussen vond ik het best gek, dat ik – zo dicht bij het tijdstip van de start – nog niet zenuwachtig was. Natuurlijk deed ik twee zenuwplasjes, maar ik voelde geen zenuwen door mijn lijf gieren.

We stonden met zo’n 500 deelnemers in het startvak. Ik voelde dat mama dicht bij me was. Ik knipperde mijn tranen weg. Mijn loopmaatje zag het en sloeg een arm om me heen. Om 11 uur klonk het startschot. Als langzame loper startte ik achteraan. Ik wilde me niet laten verleidden om te hard van start te gaan. Pas na zo’n 5 kilometer kreeg ik mijn gewenste tempo te pakken. Ik merkte dat mijn hartslag tamelijk laag bleef en dat gaf me vertrouwen. Als ik deze hartslag kon vasthouden, dan zou het – zelfs met deze temperatuur – lang goed gaan.

Ik liep mijn wedstrijd, zoals ik telkens de lange trainingen liep. Iedere 2,5 kilometer dronk ik flink en elke 5 kilometer dronk ik weer en nam ik een energiegel. Ik hield me aan mijn schema. Het gaf me houvast. Onderweg genoot ik. Ik liep verdorie – ondanks de afgelopen  maanden – tòch de marathon.

Het punt van de halve marathon passeerde ik op 2 uur en 16 minuten. Ik wist dat een eindtijd van 4 uur en 32 minuten, vanwege verval verderop in de wedstrijd, niet haalbaar zou zijn. Maar mijn gevoel zei me, dat er een reële kans mijn tijd van vorig jaar te verbeteren. Toen finishte ik in 04:47:35.

Het warme weer zorgde ervoor dat er veel publiek stond langs het parcours. Bij de estafettewisselpunten stond het rijen dik. Enthousiaste supporters riepen aanmoedigingen en dat hielp enorm. Met een grote glimlach passeerde ik hen met mijn lief in mijn kielzog. Hij begeleidde me tijdens deze tocht op de fiets. ♥
Ook papa stond 2 keer langs het parcours om mij aan te moedigen. Beide keren stopte ik even om hem een kus te geven. Wat maakten die seconden uit. Ik voelde dat papa trots was en dat het hem goed deed dat ik stopte. ♥

Vanaf het kilometerpunt 26 kreeg ik het wat zwaarder. Ik voelde de spieren in mijn bovenbenen; niets om me zorgen over te maken. Ondertussen passeerde ik verschillende lopers die duidelijk last hadden van de warmte of zelfs verzorgd werden door EHBO. Toen besloot ik: Vanaf nu wandel ik niet alleen tijdens het nemen van de energiegel, maar ook tijdens mijn drinkpauze.

Vooraf had ik met mezelf afgesproken om ergens tussen 30 en 35 kilometer te versnellen. Vanwege de temperatuur durfde ik dat niet aan. Maar bij 38 à 39 kilometer voelde ik, dat ik nog voldoende kracht in mijn lichaam had om wel te versnellen. En na het oplopen van de laatste helling zette ik nogmaals aan: Komop Margo!

De laatste anderhalve kilometer werd mijn glimlach alleen maar groter en groter. Ik flikte het verdorie! Ik versnelde nogmaals. Met het zicht op de eindstreep stak mijn armen in de lucht en finishte in een tijd van 04:44:11.

Daar stond die 3 op mijn startnummer voor: Ruim 3 minuten sneller!


Mijn finishfilmpje van Marathon Zeeuws-Vlaanderen.
In het sfeerverslag van Omroep Zeeland: op 01:35 zie je mij sponsjes aanpakken.


Fotomateriaal in eigen beheer en via via via.
© Margo Hermans, april 2018
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

13 reacties op “Mijn 2e marathon”

 1. shivatje Zegt:

  Gefeliciteerd dat heb je mooi gedaan. En je hebt naar je lichaam geluisterd en dat krijg je als dank terug als je over de lijn gaat.
  Hier zondag bij de 10 miles hebben ze er veel moeten afdragen en zelfs naar het ziekenhuis brengen. Mensen die niet luisteren naar hun lichaam en dan over hun eigen grenzen gaan. Zeker met die zon en de warmte was het heel zwaar.

  Doe mijn hoed af voor deze die over de finish zijn gegaan ook bij jullie.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck Zegt:

  Onwaarschijnlijk veel respect hoor!

  Geliked door 1 persoon

 3. Siska Zegt:

  Gefeliciteerd met je 2e marathonTop hoor!
  Het was heel warm.
  Op naar ….nummer 3?.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rob Alberts Zegt:

  Respectvolle groet,

  Geliked door 1 persoon

 5. Karin den Dekker Zegt:

  ik vind het echt super knap, zeker gezien het weer. Ik liep maar een halve en ik heb afgezien en niet kunnen genieten en dat was nog het ergste.
  Jij loopt gewoon 3 minuten sneller, daar mag je super trots op zijn

  Geliked door 1 persoon

 6. Ellie Schmitz Zegt:

  Geweldig! Bewondering! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Cristian Zegt:

  Heel goed gedaan, gefeliciteerd.

  Geliked door 1 persoon

 8. Gwennie Zegt:

  Echt super gedaan!

  Geliked door 1 persoon

 9. Patty Zegt:

  Woop woop! Gefeliciteerd, lieve Margo!
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 10. marleen hermans Zegt:

  gefeliciteeerd, En nog steeds nagenieten van je resultaat, op naar de volgende prestatie

  Geliked door 1 persoon

 11. marleen hermans Zegt:

  mooi met je papa

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Parlez-vous français? | Margo Hermans - 2 mei 2018

  […] binnen. Een dame verwelkomde ons in het Frans. Nee voor mij geen champagne. Aan de vooravond van mijn 2e marathon dronk ik liever glaasjes water. Gelukkig sprak ze ook vrij goed Nederlands. Ze gaf ons uitleg over […]

  Like