Diep en donker

23 mei 2018

Blog

margohermans margo hermans zwemmen in open water triathlon terneuzen otheense kreekOver een paar weken is het zover. Als alles volgens plan verloopt, dan lig ik op zaterdag 9 juni in het water van de Otheense Kreek. Die dag ben ik deelnemer aan de 1/8e Triathlon Terneuzen. Voor de start zal ik – net als alle andere deelnemers – in het water gaan en probeer ik achter de denkbeeldige startlijn te blijven drijven. Wanneer het startschot klinkt, laat ik de snelle zwemmers voorgaan en dan start ik pas. 

Voordat ik me inschreef voor mijn eerste 1/8e triathlon, kon ik geen borstcrawl zwemmen. Daarom volgde ik vanaf eind vorig jaar een stoomcursus borstcrawl (lees: Badmuts). Die zwemslag heb ik ondertussen redelijk aangeleerd. En in een zwembad kan ik met deze techniek rustig een heleboel baantjes zwemmen. Aan het einde van elk baantje tik ik de rand even aan en draai ik om.

In een zwembad ja… Maar zaterdag 9 juni is de wedstrijd in ‘open water’. In een kreek! Om te ervaren hoe zwemmen in een kreek is, sprak ik zondag met een vriend af. Hij is een ervaren zwemmer en wilde mij zondagochtend wel helpen.

In m’n wetsuit, met een badmuts op mijn hoofd en een zwembril in mijn hand stond ik naast hem aan de waterlijn. Hij vertelde honderduit. En ik vond het spannend! Zo’n groot, diep en donker water… daar zou ik zometeen in gaan zwemmen.

We stapten van de rand in het water en liepen voetje voor voetje verder: “Nee Margo, je hoeft niet bang te zijn dat je jouw tenen stoot. Er ligt hier echt niets op de bodem”. Ondertussen beloofde ik mezelf: ‘Doe waar je vertrouwen in hebt en zwem op 9 juni gewoon de schoolslag. Die borstcrawl dat komt een andere keer wel’.

Aan het einde van de zondagochtend had ik twee sessie’s van 500 meter zwemmen achter de rug. Om eerlijk te zijn, het viel me niet tegen. Met de schoolslag.

Beeldmateriaal via www.animo-psychologie.nl
© Margo Hermans, mei 2018
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “Diep en donker”

 1. Johnny. Zegt:

  Succes en veel plezier (Y)

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Succes,
  Al denk ik dat het helemaal anders is dan in een zwembad zwemmen. En dan nog eens alle andere proeven. Chapeau en respect voor je en toch telkens je uitdagingen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Siska Zegt:

  Succes, het zal zeker lukken om alles te voltooien.
  Je bent een kanjer, je vriend Han mag trots op je zijn.
  👍

  Geliked door 1 persoon

 4. robert Zegt:

  Spannend. Vroeger vond ik in open water het veel fijner om te zwemmen. mits het water niet te koud was. Gewoon zwemmen in badpak was het toen. Heel veel succes

  Geliked door 1 persoon

 5. Hedwig Zegt:

  Ik zie er vreselijk tegenop om in open water te zwemmen en inzwem nog niet eens heel relaxed ‘de hele tijd’ borstcrawl in het zwembad. Ik moet soms echt even pauze nemen/schoolslag zwemmen… heel benieuwd hoe jouw wedstrijd straks gaat.

  Geliked door 1 persoon