Niemand

30 mei 2018

Blog

margohermans margo hermans ketelwaldtrail milsbeek 2018Toen zondag om half 5 ’s morgens – of is dat nog ’s nachts? – mijn wekker afliep, kon ik me niet zo goed meer herinneren wat me nou zo leuk leek aan het deelnemen aan de Ketelwaldtrail. Op zondag om half 5 opstaan, een paar honderd kilometer autorijden en daarna uren heuvels op- en aflopen. Was ik niet goed wijs..? Vol goede moed stapte ik toch uit bed.

Wie van ver komt, arriveert als eerste. Dat klopte zondag in elk geval. We reden als eerste het weiland op en parkeerden de auto. In de kantine van S.V. Vitesse ’08 in Milsbeek dronken we met z’n vijven een koffietje en troffen we onze laatste voorbereidingen. In het startvak ging ik mooi achteraan staan. Ik weet waar mijn plekje is; in de achterhoede, daar waar het tempo lager ligt.

Om half 11 klonk de startbel voor de 33 kilometer. Weg waren we! De zon stond hoog aan de hemel en de temperatuur lag boven de 25 graden Celsius. De eerste kilometers vielen me zwaar. Het parcours ging na een kilometertje gelijk heuvel op. Mijn hartslag zat hoog. Even rustig aan, sprak ik mezelf toe.

De bladeren van de bomen zorgden voor schaduw en dat was heerlijk. Ik volgde het pad dat slingerde door de heuvels. Heuvel op wandelde ik. Beheerst liep ik heuvels af. Ik lette goed op, dat ik me niet misstapte in het bos. In de achterhoede had ik maar weinig andere lopers om me heen: Soms liep er geen enkele loper voor me, en ook niemand achter me. Ik genoot van de rust om me heen. Het deed mijn hoofd goed. Vaak hoorde ik enkel vogels. En mijn ademhaling.

De route was perfect uitgepijld. Geen moment twijfelde ik welke kant ik uit moest. Het bos zag er telkens anders uit. Rook ook telkens anders. Heerlijk om mijn weg te zoeken. Een enkele kilometer ging het parcours over asfalt. 95 % van de route was onverhard. Soms liep ik tussen weilanden en akkers. Over grind- en zandpaden. Koeien keken naar me; schapen zetten het op een lopen.

Na zo’n 28 kilometer werd ik echt moe. Ik deed mijn best om me te blijven concentreren, zodat ik mijn voeten goed neerzette. Ik wilde bij de finish zijn. Het beoogde aantal hoogtemeters had ik ondertussen op mijn sporthorloge staan; ik was er wel klaar mee. Ik finishte uiteindelijk in 4 uur en 15 minuten. Mijn horloge vertelde mij dat ik 31,5 kilometer gelopen had en 583 hoogtemeters.

Terwijl ik dit schrijf – 2 dagen na het lopen van de trail – ‘geniet’ ik nog na. Volgens mij zijn de spieren in mijn bovenbenen nog nooit zó stijf geweest. Maar echt, ik vond het heerlijk. Genieten van de natuur met meestal niemand om me heen!

Beeldmateriaal in eigen beheer en via Ketelwaldtrail.
© Margo Hermans, mei 2018
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Niemand”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Bijzonder knap! En fijn dat je tijdens de run zo van de natuur kunt genieten 👌🏻

  Geliked door 1 persoon

 2. Eddy Zegt:

  Alweer een topprestatie Margot, je mag trots op jezelf zijn!!

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Knap en je mag trots op jezelf zijn.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Siska Zegt:

  Knap van je om in de hitte toch te lopen. 👍👍👍 je mag trots zijn👍👍👍

  Geliked door 1 persoon

 5. Sandra Zegt:

  Klinkt als een zalige zondag! Bedankt om ons even te laten meegenieten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Johnny Zegt:

  Mag je met recht Trots op zijn, is best redelijk zwaar en nu zeker met de warmte.
  Toch maar weer mooi gedaan met zijn 5en 😀
  En heerlijk eten erna, een geslaagde dag.
  Tot de volgende 😀

  Geliked door 1 persoon