Het antwoord is ‘ja’

6 juni 2018

Blog

margohermans margo hermans VESTROCK 2018

Donderdagochtend 10 uur. Met mijn werkschoenen aan liep ik het festivalterrein op. Gekleed in een korte broek en natuurlijk een t-shirt met een opdruk van VESTROCK. In mijn tas onder andere werkhandschoenen en een kniptang. Ik zwaaide naar bekenden. Of gaf een zoen. Er hing een fijne ontspannen sfeer op de weide. Het voelde goed om er weer te zijn.

In de VIP-tent vroeg ik wat het plan was voor de aankleding. Na een korte uitleg begon ik gauw aan de klusjes, want vele handen maken uiteindelijk licht werk. Het festival VESTROCK stond aan de vooravond van haar 9e editie. Ik droeg voor de achtste keer mijn steentje bij. Was ik eerst 4 jaar lid van het organisatieteam, de laatste jaren help ik telkens 5 dagen: 1 dag opbouw, 3 dagen festival en 1 dag afbouw.

Op vrijdag om 3 uur ’s middags opende het hek van het terrein. Een uurtje later startte de eerste band met spelen. Het festival kwam rustig op gang, want vrijdag is voor de meesten gewoon een werkdag. De VIP-tent stroomde langzaam vol. En ik nam mijn plekje in. Ik groette bekenden en onbekenden. En keek vooral, samen met een meneer van security, of iedereen het juiste toegangsbandje aan de pols had. Een enkele keer nam ik even een kijkje bij een optreden. Zaterdags opende het hek al om 11 uur; de eerste band speelde om 12 uur. Beide dagen kon je mij tot 1 uur ’s nachts uittekenen op mijn plekje aan de ingang van de grote blauwe tent.

Op zondag stonden kinderen centraal tijdens VESTROCK Junior. De zon stond hoog aan de hemel en nog steeds – 4 dagen later – was de sfeer was ontspannen. Mijn taak was die dag niet zo groot, dus ik kletste vooral en genoot van alcoholvrije biertjes. ’s Avonds dacht ik: ‘Knipperde ik nu teveel met mijn ogen? Hoe kan het festival nu alweer voorbij zijn?’.

’s Maandags – de dag van de afbouw – was ik weer present. Met z’n vieren staken we flink de handen uit de mouwen. Na een dag sjouwen, vegen en poetsen was de tent gereed om afgebroken te worden. ’s Avonds tolde ik om van de slaap. Maar ik kan je zeggen, ik heb genoten van het festival. En van het vrijwilligerswerk. Help ik volgend jaar weer? Het antwoord op de vraag is ‘ja’!

Beeldmateriaal Karma Fotografie, Bas Gijsel, Sven Dullaert, Gino van den Broecke.
© Margo Hermans, juni 2018

Recensie door OOR: VESTROCK is knus, intiem en supergoed georganiseerd
Omroep Zeeland: Dit was VESTROCK 2018, bekijk hier de hoogtepunten
Omroep Zeeland: Na het feesten is het opruimen op VESTROCK 
Foto’s en filmpjes kijken? VESTROCK op Facebook

, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Het antwoord is ‘ja’”

 1. thehotstepper Zegt:

  Het was weer bijzonder goed!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Dat je ervan genoen hebt staat voor mij als een paal boven water na het lezen van je stukje.Knap om alle dagen (lang) op het festival present te zijn

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Ojee…het moet natuurlijk ‘genoten’ zijn in plaats van ‘genoen’….

  Geliked door 1 persoon