Concours Hippique

27 juni 2018

Beleven, Blog

margohermans margo hermans CHIO Rotterdam Concours Hippique Kralingse BosOoit volgde ik enkele paardrijlessen. Op vakantie maakte ik onder begeleiding verschillende keren een buitenrit. De ritten in Australië, Ecuador en op Ameland herinner ik me nog goed. Paarden vind ik mooi en indrukwekkend. En ik heb bewondering voor ruiters hoe ze kunnen omgaan met hun dieren. Mijn kennis over paarden houdt heel snel op. En dan sta je op zondagmiddag op CHIO in Rotterdam… 

Toen de uitnodiging voor dit evenement in de brievenbus viel, moest ik even opzoeken waarvoor we uitgenodigd waren. Internet vertelde mij: ‘Het Concours Hippique International Officiel (CHIO) is het grootste internationale (buiten)paardrij-evenement in Nederland. Het is één van de beste hippische evenementen ter wereld en is een geweldig spektakel, dat voor iedereen wat te bieden heeft. Of je gek bent van paarden of niet! Je kunt de beste internationale, nationale en regionale ruiters zien die meedoen aan spring- en dressuurwedstrijden Dit traditionele paardensport evenement wordt al meer dan 60 jaar georganiseerd en vindt plaats in het Kralingse bos in Rotterdam.’

Zondag liepen we beetje onwennig tussen de stands in het Kralingse bos. Paardrijlaarzen, zadels, caps, kleding… we hebben er niets mee. Maar er stonden ook stands met schilderijen, beelden en sieraden. Leuk om even te neuzen tussen die spulletjes.

‘Eén van de hoogtepunten van CHIO Rotterdam is de FEI Nations Cup Top League. De vier beste paard/ruiter-combinaties van acht landen rijden in deze elitewedstrijd, die ook in acht landen wordt georganiseerd.’ En wij waren erbij. Net als prinses Beatrix! Mooi op tijd arriveerden we in de skybox. Van hieruit hadden we een prachtig uitzicht over de ring waar de springwedstrijd gehouden werd. Geweldig om sfeer te proeven en mensen te kijken. Alles in een wereld waar ik geen weet van heb. Een wereld die ik eigenlijk alleen van televisie ken.

Eerst snapte ik niets van de wedstrijd. Maar met het wedstrijdformulier in mijn hand, na een tijdje de informatie op het scherm te volgen en goed te luisteren naar de omroeper, kreeg ik het systeem een beetje door. Acht landen met elk vier ruiters. Van elk land reed om en om een ruiter totdat iedereen aan de beurt was geweest. De ruiter met de meeste strafpunten viel af. En zo volgde er nog een ronde, totdat uiteindelijk de winnaar bekend was.

Beiden hebben we geen verstand van de paardensport. Het was dus eigenlijk een hele leerzame middag. Daarnaast het was ook tof om dit evenement in het echt te mogen meemaken en sfeer te proeven bij de ruitersport. Ik genoot van de middag op het Concours Hippique!

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, juni 2018
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Concours Hippique”

 1. Rob Alberts Zegt:

  Niets voor mij ….

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Maret Andersen Zegt:

  Sinds vorig jaar zomer heb ik het paardrijden weer opgepakt en het is echt heerlijk. Komende september ga ik voor het eerst mee op paardenkamp, ponykamp zoals hier lachend gezegd wordt, drie dagen door het bos op de rug van zo’n magnifiek dier. Ik heb er zin in 🙂 .

  Geliked door 1 persoon

 3. Johnny Zegt:

  Wat een leuke ervaring om mee te maken.
  Mijn Dochter heeft veel Paard gereden (Dressuur en soms springen)
  Ook paar keer Ride en Run gedaan met zijn 2en 😀

  Groetjes.

  Geliked door 1 persoon