Kopje onder

4 juli 2018

Beleven, Blog, Wereldbol

margohermans margo hermans supaholic terneuzen

Terwijl ik naar de afgesproken plek reed, zag ik dat de thermometer van mijn auto een buitentemperatuur van 27 graden Celsius aangaf. Wat troffen we het die avond met zo’n warm en zonnig weer. Ik had er zin in!

Een jaar geleden stond ik voor het eerst op een SUP-board (lees: Instant vakantiegevoel). Maandagavond was ik zo blij als een kind. Ik mocht weer een keer! Voor mij een avondje genieten op het water.
Dit keer ging ik de kreek op met een grote groep bekenden als afsluitende activiteit van de hardlooptrainingen. De één was zenuwachtig, de ander observeerde alles op het gemakje en de volgende gleed al in het water toen hij vooraf even wilde voelen wat de temperatuur van het water was.

Na een korte instructie hielpen de instructeurs van Supaholic ons één voor één. Ik legde mijn board in het water. Daarna ging ik voorzichtig op mijn knieën zitten en begon ik te peddelen. Er stond een flinke wind, maar toch merkte ik al gauw ik dat het peddelen best soepel ging.

Het duurde even voordat alle 19 deelnemers op het SUP-board stonden. Voor de één was het balanceren al wat lastiger dan voor de ander. Ik hoorde het plonsen om mij heen. Gelukkig was het water van de kreek heerlijk van temperatuur. Na tientallen meters probeerde ik te staan en dat viel zeker niet tegen.

We peddelden over de brede kreek en vaarden onder de brug door. Ondanks dat ik vind, dat je bij het peddelen redelijk wat kracht moet zetten met je armen, vond ik het een ontspannende bezigheid. We stuurden rechtsaf en kwamen terecht op een zijtak van de kreek.

De doorgang onder het bruggetje was laag. Al liggend op de plank dreef ik er onderdoor. Ik keek om me heen en zag dat de trainster op me af kwam. Ik was één van de weinigen die nog niet in het water gevallen was. Dat kon natuurlijk niet! Anderen waren al te grazen genomen, nu was ik aan de beurt. Na wat gestoei viel ook ik erin. Ow… hier was de sloot niet zo diep; ik stond met mijn tenen in de drek.

We peddelden nog even verder en vaarden vreedzaam en kletsend door de brede sloot. Toen was het tijd om te keren. Spijtig! Terug op kreek was het tijd voor een groepsfoto. Hilariteit al om. De één viel zelf in het water, de ander werd erin geduwd. Uiteindelijke lukte het om voor de foto met de boards bij elkaar te liggen. Daarna ging ook ik weer kopje onder.

Bij terugkomst was de avondschemering al ingetreden. Ik tilde het board uit het water en legde het weg. Tijd voor droge kleren en daarna een drankje. In het halfduister brachten we een toost uit op onze trainster en de vriendschap. ♥

Beeldmateriaal Nel Barentsen, Tiny Jonkheijm
© Margo Hermans, juli 2018
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Kopje onder”

 1. shivatje Zegt:

  Dat moet een zalig gevoel geven.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat zal dat een fijn gevoel en vrijheid hebben gegeven! Een ‘op’ naar de vakantie, geniet ervan en een mooie zomer gewenst, Margo 🙂

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zoeken naar zeehonden | Margo Hermans - 1 augustus 2018

  […] diezelfde kreek. We gingen toen de andere kant uit en ging het er net even anders aan toe (lees Kopje onder). Een paar dagen geleden stond ik weer op zo’n sup-board. Nu op de […]

  Like