Anders Zeeuws

18 juli 2018

Beleven, Blog, Overnachten, Wereldbol

margohermans margo hermans walcheren fietsen hardlopen aagtekerke bed & breakfast B&B Bij JolandaAl jaren gaan we één keer per jaar op pad met dit stel vrienden. Zo’n jaar of vijftien ondertussen. Ooit startten we met weekendjes naar Duitsland, Ardennen, Limburg en zelfs Drenthe. Nu, jaren later, blijven we meestal binnen de cirkel van een uur rijden met de auto. Een voorwaarde van de laatste jaren is, dat er niet alleen door de heren maar ook door de dames gefietst moet kunnen worden. Daarom geen heuvelachtig gebied.

Vroeger verbleven we vaak in een hotel. De laatste jaren kiezen we liever voor een bed & breakfast. Thuis bij iemand. Eenvoudige, maar goede kamers. En waar het ontbijt in de eigen keuken bereid wordt. Dit keer waren we te gast bij B&B ‘Bij Jolanda’. Deze B&B ligt aan de rand van het Zeeuwse dorpje Aagtekerke. Een prima uitvalsbasis voor onze fietstochten.

Vrijdag stond de zon hoog aan de hemel en met een enorm vakantiegevoel begonnen we aan ons weekendje. Tassen brachten we naar de kamer en fietsen stalden we in de schuur. Tijd voor een eigen biertje op het terras bij Jolanda. Zij – een stoere jonge vrouw – kwam even een praatje maken. We kletsen over Aagtekerke, Domburg en over hardlopen. Haar motor, haar man en haar liefde voor ruimte op de boerderij.

Vroeg in de ochtend dronk ik een kopje koffie in de tuin rondom de B&B. Het voelde vertrouwd op deze dorpsboerderij. Ik keek wat rond, rook aan de lavendel en herinneringen aan de boerderij van mijn ouders kwamen naar boven.

Twee dagen begon ik de dag op mijn hardloopschoenen. We liepen van Aagtekerke naar Domburg, genoten van kilometers op het strand en de zilte lucht. Daarna keerden we terug. Na het lekkere ontbijt bij Jolanda stapten we allemaal op de fiets. De mannen maakten twee grote fietstochten; wij vrouwen wat kleinere. Ik genoot van de Zeeuwse polders, dorpjes met in het midden van die mooie kerkjes, de kust en terrasjes. Wat is Walcheren anders dan Zeeuws-Vlaanderen. Wat is Zeeland mooi. ♥

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, juli 2018
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

5 reacties op “Anders Zeeuws”

 1. Matroos Beek Zegt:

  Dat is zeker zo. We hoeven het hier niet ver te zoeken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck Zegt:

  Wat heerlijk. Na een paar negatieve ervaringen met een b&b zetten we dit weekend toch terug de stap. We trekken richting Limburg om tochten te doen met de vespa.
  Ik onthoud jouw tip voor Zeeland! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Vlinder1960 Zegt:

  Ik heb nog veel te ontdekken in Zeeland! Bedankt voor je tips.

  Geliked door 1 persoon

 4. shivatje Zegt:

  Ik vind het altijd zo leuk in een B&B. Je leert hoe de mensen in hun dagelijks leven zijn en doen.
  Nu zelf heb ik nog geen negatieve ervaring gehad alleen dat een keer echt niet proper was. Maar daar is dan ook iets aangedaan door de mensen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 5. Siska Zegt:

  Lekker in ons eigen zeeland super we hoeven niet zo nodig naar Spanje frankrijk etc…..

  Geliked door 1 persoon