Stad

25 juli 2018

Blog, Eten & drinken

margohermans margo hermans Den Haag Mama KellyZomer! Vogels fluiten al vroeg. Ik heb vakantie en mijn biologische wekker werkt prima. Om 6 uur ’s morgens ben ik klaar wakker en ik te luisteren naar hun gefluit en gekwetter. Ik hou van de stilte, de rust en de ruimte van ons dorp. Maar ik kan ook ontzettend genieten van de stad.

Afgelopen weekend waren we weg uit het dorp; weg uit de stilte. Eerst naar Vught. Dat schijnt trouwens een dorp te zijn; wel een groot dorp, vind ik. Oma – mijn schoonmama – vierde daar haar 86e verjaardag in gezelschap van familie. Onder de toren van de voormalige Petruskerk lunchten we bij Hemels. Op het terras stonden picknicktafels in de zon; onder de parasollen stonden kleinere tafels. Wij kozen een plekje binnen, want daar was het koel. Op mijn bord lag ‘Egg Benedict’. De Royale-versie met gerookte zalm. Ik genoot van het gerecht, maar nog meer van oma. Het geluk straalde van haar af. Haar gezin om haar heen. Meer hoeft dat niet te zijn.

Eind van de middag reden we van Vught naar Den Haag. In die stad woont mijn cadeaudochter samen. Wij ontmoetten elkaar ’s avonds bij Mama Kelly. Een hip restaurant in het Oosten van Den Haag. De heerlijke zomerse temperatuur, een dj die zorgde voor passende muziek en het restaurant gelegen aan de Binckhorsthaven, waren prima ingrediënten voor een avondje uit in de stad. Ik genoot van het heerlijke eten en het gezelschap. We liepen vanaf Mama Kelly naar Bierbrouwerij Kompaan. Daar dronk ik een Badgast, keek ik om me heen en genoot ik van het stadse.

De volgende dag reden we vanuit Den Haag weer naar ons dorp in Zeeuws-Vlaanderen. Hoezeer ik ook genoot van de stad, geef mij maar rust.

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, juli 2018

 

, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Stad”

 1. shivatje Zegt:

  Daar kan je zo van genieten.
  Je tekst brengt je weer naar een mooi stukje Nederland

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. marleen Zegt:

  dat is toch heerlijk, zo’n bijzonder weekend.
  met dierbaren om je heen
  geniet nu van de stilte op je eigen dorp

  Geliked door 1 persoon