Zoeken naar zeehonden

1 augustus 2018

Beleven, Blog, Wereldbol

margohermans margo hermans suppen op Westerschelde Supaholic Terneuzen

Twee keer eerder stond ik op een sup-board. Ik meldde me vorige zomer aan voor een avondje suppen op een kreek in de buurt (lees Instant vakantiegevoel). Begin juli maakte ik samen met een groep van 19 man een tocht over diezelfde kreek. We gingen toen de andere kant uit en ging het er net even anders aan toe (lees Kopje onder). Een paar dagen geleden stond ik weer op zo’n sup-board. Nu op de Westerschelde.

Na mijn kennismaking met het suppen, zei één van mijn vriendinnen tegen mij: “Een keertje suppen, dat zou ik ook wel eens willen doen. Ga je dan mee?”. Natuurlijk was ik daarvoor te porren. En met de enorm hoge zomerse temperaturen van dit moment een prima idee: Verkoeling zoeken op het water.

Om half 8 lagen de boards klaar op een strandje aan de Westerschelde. Een locatie op een steenworp van mijn ‘achtertuin’. Enkel bij laag water biedt Supaholic deze activiteit aan op de Westerschelde. Eb zorgt ervoor dat zandplaten vrij komen te liggen en dat daartussen een rustig water ontstaat. De platen houden golven, ontstaan door de scheepvaart, tegen. Het is zo een heerlijke rustige plek om te suppen!

Met z’n 8-en en de instructeur gingen we op pad. Ik bleek meer deelnemers te kennen dan dat ik vooraf dacht. Al gauw stond we allemaal rechtop op het board; kletsend met elkaar, rustig peddelend en vooral genietend van het moment. Peddelsurfen op de Westerschelde is heel anders dan op een kreek. Wat een uitzicht! Wat een zand om ons heen. In de verte voeren grote schepen voorbij. Een bootje lag voor anker en een paar mannen stonden aan het einde van de strekdam te vissen.

We keken zoekend om ons heen en speurden de zandplaten af. Zouden we vanavond zeehondjes zien? Zou zo’n koppie ineens boven water komen? Helaas zagen we geen zeehondjes die avond. Maar ik treurde niet, want vanaf zee uitzicht op de ondergaande zon, de verkoeling op het water en de rust om mij heen zorgden voor een topavond. ♥

Beeldmateriaal via Supaholic.

© Margo Hermans, augustus 2018
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Zoeken naar zeehonden”

 1. marleen Zegt:

  Geweldig, weer genoten. Jammer van de zeehondjes. Maar ook heerlijke verkoeling met dit weer, zoals je schreef. Mooie vakantie

  Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek Zegt:

  Mooie foto’s. Lijkt me heerlijk,om te doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Dat moet toch geweldig zijn.
  En heb het vermoeden dat het ook rustgevend moet zijn.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Rob Alberts Zegt:

  Leuk!

  Warme groet,

  Geliked door 1 persoon

 5. Siska Zegt:

  Leuk

  Geliked door 1 persoon

 6. novecentomilaepiu Zegt:

  your photos are very beautiful….congratulations!

  Geliked door 1 persoon