Theater in de tuin

19 september 2018

Blog

margohermans margo hermans joost van hyfte keukengeheimen theater in de tuin

Een hele tijd geleden stuurde onze buurvrouw een e-mail. Op 16 september hebben we een stand-up comedian te gast in de tuin. Graag nodigen we jullie uit om hierbij aanwezig te zijn. Heel lang dachten wij er niet over na. “Natuurlijk zijn we erbij!”, antwoordde ik haar.

Zondag om half 1 wandelden we naar de overkant van de straat. Daar stond de foodtruck van L’Arte Della Pizza geparkeerd op de oprit van de buren. Toen we er langs liepen roken we het al: Hier worden de pizza’s vers gebakken in een houtgestookte oven. Ik rook heerlijke Italiaanse geuren en kreeg nog meer trek.

Aan de poort betaalden we bij de buurman. Uiteraard betaalden we; eten, drinken en theater kost geld! In de tuin zagen we dorpsgenoten en een heleboel mensen die we niet kenden. Drankjes konden we pakken en de pizza’s werden op planken op tafel gezet. Het duurde niet lang voordat de punten gepakt werden en de plank alweer leeg was. Ook ik liep met een lege plank terug naar de pizzabakkers. En uiteraard nam ik een volle plank met pizzapunten weer mee de tuin in.

Rond de klok van 2 uur we werden verzocht in de tent plaats te nemen. Samen met zo’n 40 anderen zochten we een plaatsje. Verdorie, de mijne was wel erg dicht bij het podium. Langs de andere kant: In zo’n kleine tent zit natuurlijk iedereen dichtbij. Stand-up comedian Joost van Hyfte sprong het podiumpje op en begon. Dit was een try-out van zijn voorstelling ‘Keukengeheimen‘. Hij zette zijn dictafoon aan en waterval van woorden kwam over ons heen. Af en toe stelde hij een vraag aan iemand in het publiek en ik dacht: ‘nee, niet aan mij!’. Vaak lachten we om zijn grappen; toch niet altijd. Dat kan hij mooi terughoren op zijn dictafoon. Na een uur was de show voorbij; best jammer!

Ondertussen was de foodtruck van L’Arte Della Pizza verruild voor die van Het Melkhuis. Bij het betalen van de entree kreeg iedereen een ‘jetonneke’. Tegen inlevering van dit muntje bij Het Melkhuisje kon je een ijsje krijgen. Heerlijk ambachtelijk bereid ijs. Dat was ook aan het einde van de middag nog even smullen!

Beeldmateriaal via Annemiek Hamelink en in eigen beheer.
© Margo Hermans, september 2018
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Theater in de tuin”

  1. Rob Alberts Zegt:

    Ik wil ook bij jou in de straat komen wonen …

    Zonnige groet,

    Geliked door 1 persoon