Vroege vogel

3 oktober 2018

Blog

margohermans margo hermans Besox Early Bird Run Knokke-HeistEen aantal maanden geleden stuurde een collega mij een krantenartikel toe: “Is het iets voor jou Margo, om deel te nemen aan de Besox Early Bird Run in Knokke-Heist?”, schreef ze. ’s Morgens rond de klok van 8 uur starten aan een hardloopevenement door het Natuurgebied ’t Zwin. Een kans om die omgeving op hardloopschoenen te ontdekken, dat wilde ik wel.

Zondagochtend om 5 uur ging mijn wekker. Op zaterdag vroeg ik me hardop af, waarom ik ook alweer dacht dat het een goed idee zou zijn om op zondag zo vroeg uit bed te komen. Afijn wie A zegt, moet ook B zeggen. Een paar minuten over 6 stapte ik in de auto en ging ik mijn loopmaat ophalen. Rond kwart over 7, een uurtje voor onze starttijd, arriveerden we bij het bezoekerscentrum van het natuurgebied.

Wat was het nog koud; de thermometer gaf aan dat het 4 graden was! We waren één van de eersten die het startnummer ophaalden. Daarna was het tijd voor koffie; althans thee voor mij. Ik drink geen koffie voordat ik start aan een hardloopevenement. Hier en daar zagen we een bekende en 2 schoven bij aan tafel.

Iedere 10 seconden startte een loper. Ik ging eerst, 10 seconden later vertrok mijn loopmaat. Bij dit evenement ging het niet om snelheid, maar om genieten. Het was fris, maar de zon scheen aan de blauwe lucht. Al gauw had ik het best warm. We liepen soms op stukken in de natuur, waar we anders nooit zouden mogen komen.
We liepen over slikken en zeekraal, over zandpaden door de duinen en klommen omhoog. We keken naar de zee en zagen de schepen. We stonden stil bij kunstwerken en monumenten; we lazen de beschrijvingen.

We liepen een stukje over de boulevard en keken even naar het kunstwerk van de surfer. We liepen door een klein bos en over een vlonder. Het parcours was slechts 9 kilometer lang. Het waren 9 kilometers in een mooie omgeving en in goed gezelschap. Het ontbijtje wat we na afloop kregen smaakte prima. Ondanks het vroege tijdstip was het toch weer de moeite waard. Natuurgebied ’t Zwin is, ook op hardloopschoenen, prachtig.

Beeldmateriaal Johnny Dooms en via Sportdienst Knokke-Heist.
© Margo Hermans, oktober 2018

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

7 reacties op “Vroege vogel”

 1. shivatje Zegt:

  Dan heb je een mooi stukje natuur gezien in sneltempo 🙂

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Patty Zegt:

  Ah, ’t Zwin. Zei laatst nog tegen mijn manneke, dat we daar zo heerlijk gewandeld hebben met de honden. We gaan er snel nog eens terug met onze huidige hond 🙂
  Leuke stukjes de afgelopen tijd weer geschreven, Margo. Fijn weekend! XxX

  Geliked door 1 persoon

 3. marleen hermans Zegt:

  Margo, al was het dan vroeg in de ochtend, je hebt heerlijk kunnen genieten van een prachtige omgeving. Ooit met de kinderen daar gezocht naar haaien tandjes en ook gevonden. Ik heb er hier thuis nog een paar liggen.
  .

  Geliked door 1 persoon