5e d’Ossekoppenloop: Jubileumeditie

17 oktober 2018

Publicatie

margohermans margo hermans hardlopen Ossenisse d'Ossekoppenloop SSP Stichting Sport Promotie Zeeuws-VlaanderenUit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 13 | nummer 4

In 2018 organiseerden vrijwilligers van ons dorp voor de 5e keer het hardloop- en wandelevenement d’Ossekoppenloop. Een jubileum!

Al maanden waren vrijwilligers van d’Ossekoppenloop achter de schermen bezig om op zaterdag 8 september het evenement goed te laten verlopen. Want een invasie van ruim 200 sporters in ons dorp, is niet niks in een dorp van nog geen 320 inwoners.

Heel veel vrijwilligers
Op de dag zelf stonden er zo’n 70 vrijwilligers gereed. Denk daarbij aan parkeerwachters, verkeersregelaars, mensen voor de tentopbouw en -afbouw, het plaatsen van afstandsbordjes, vrijwilligers bij de inschrijvingen, bij de informatievoorziening, de vrijwilligers van Hof ter Nesse, bij de drankposten, de EHBO’ers, de omroeper, de fotografen, het wedstrijdsecretariaat, et cetera. Veel impact voor ons kleine dorp. En toch klaarden we de klus weer met z’n allen.

Dat zie je nergens anders
Trots! Dat is hetgeen we met z’n allen mogen zijn. De deelnemers waren ook dit keer weer ontzettend enthousiast: Zowel de wandelaars, als de hardlopers. We ontvingen complimenten over de veelzijdigheid van het parcours, de dagprijs (een biertje voor iedere volwassen deelnemer), de enorme hoeveelheid tombolaprijzen (“dat zie je nergens anders”) en de hapjes die geserveerd werden.

Een roos voor de eerste dorpsgenoten
Na de wedstrijd volgde de prijsuitreiking. Bij  iedere afstand werd de snelste dame en de snelste heer naar voor geroepen en in de bloemetjes gezet. Ook was er bij elke afstand zowel voor de snelste man, als snelste vrouw van Ossenisse een roos.

Gefilmd door Omroep Hulst
Door Omroep Hulst werd de jubileumeditie van d’Ossekoppenloop gefilmd. Eind september/begin oktober kon je elke uur een kwartier lang kijken naar deze uitzending. Mooie beelden hoor! Gemist? Gelukkig hebben we de foto’s nog. Via de Facebookpagina van d’Ossekoppenloop kun je de foto’s bekijken.

d’Ossekoppenloop 2019
De datum voor volgende jaar, de 6e editie, is bekend: zaterdag 14 september 2019.

Beeldmateriaal via d’Ossekoppenloop.
© Margo Hermans, oktober 2018
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “5e d’Ossekoppenloop: Jubileumeditie”

 1. Johnny Zegt:

  Daar mogen jullie zeker Trots op zijn.
  Mooie ronde, goede begeleiding, super sfeer en zeker de mooie tombola met voor alle lopers / wandelaars een prijs.
  Voor de 5e keer mee gelopen, en is nog steeds uitdagend om te lopen.
  Op naar volgend jaar.

  Geliked door 1 persoon

 2. marleen hermans Zegt:

  het was zeker een hele mooie dag. Namens de lopers van ons gezin chapeau

  Geliked door 1 persoon