Yente Goossens en Caroline Jeursen

15 april 2019

Publicatie

Uit De Snisser Courant | Jaargang 14 – nummer 2

Op 25 april 2018 verhuisden Yente & Caroline vanuit Merksem naar Ossenisse. Waarom ons dorp? Ze waren meteen verliefd op de wijdse natuur, de stilte en de schone lucht.

Yente (november 1989) zag het levenslicht midden in de stad Antwerpen. De lagere school volgde hij in Merksem. Het 1e deel van de middelbare school volgde hij vormgevingstechniek in Schoten. De laatste 2 jaar deed hij autotechniek in Kalmthout. In het laatste half jaar van de middelbare is Yente gestopt met leren en gaan werken. Eerst telkens korte periodes, maar zijn 5e job was een blijvertje. Hij werkte 7½ jaar bij veevoederproducent Aveve in Merksem. Aan het einde van die periode besloot hij zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Als vrachtwagenchauffeur ging hij aan de slag bij Axioma in Wommelgem. Na zo’n 2½ jaar, in juni 2018, maakte hij de overstap naar Xwift. De vaste opdrachtgever voor zijn vrachten is DHL; Yente vervoert voornamelijk voedingswaren voor mens en dier. Hij rijdt meestal in België; soms ook in Nederland. Wat hij fijn vindt, is dat hij elke avond thuis is bij zijn gezin.

Caroline (januari 1989) kwam ter wereld in Wilrijk. De lagere school volgde ze in Aartselaar en de middelbare school in Antwerpen. In eerste instantie de kunstrichting en later de sociale kant met gehandicaptenzorg. Ze koos voor gehandicaptenzorg, omdat ze dit kende van thuis uit; haar jongste zus heeft Syndroom van Down. Caroline maakte haar opleiding af aan het volwassenenonderwijs in Antwerpen. Haar diploma haalde ze op haar 23e. Ze woonde kort in Edegem en verhuisde voor haar werk in de thuiszorg naar Mechelen. Ze werkte daar 3 jaar bij ouderen. Ze vond haar werk erg leuk bij haar vaste cliënten.

Yente en Caroline leerden elkaar zo’n 4 jaar geleden kennen op een vrijgezellenfuif in Brasschaat. Vrij snel zocht Caroline werk in de thuiszorg in Antwerpen en ze gingen samen- wonen in Merksem. Vanwege de hoge huishuur en goede berichten over kopen in Nederland gingen ze rondkijken en kwamen uit in Ossenisse. Het huis aan de Lageweg 3b beviel hen goed en het was instapklaar. Ze kochten het en hun beider wens ging in vervulling: wonen op de boerenbuiten.

Lukas werd op 4 januari 2019 geboren. Toen Caroline en Yente naar Ossenisse verhuisden was zij net in verwachting. Het was geen gemakkelijke zwangerschap. Lukas is onverwachts met een keizersnede geboren. Caroline heeft nu nog zwangerschaps- en ouderschaps- verlof. Voordat Lukas geboren werd fietste ze naar Hulst en nam daar de bus naar Antwerpen om te gaan werken. Wanneer haar verlof voorbij is, wil ze graag hier in de buurt in de thuiszorg werken.

Op het moment hebben ze beiden weinig tijd over voor hobby’s, want Lukas staat op de 1e plaats.  Ze wandelen graag met de hond naar de zee, geven aandacht aan de kat, het aquarium en de gekko. Caroline wil op termijn weer gaan paardrijden, tekenen en joggen. Yente wil ook weer gaan joggen en motorrijden.

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Yente Goossens en Caroline Jeursen”

 1. shivatje Zegt:

  Die mensen hebben kortbij mij gewoond dan 🙂

  Aum Shanthi

  Geliked door 2 people

 2. Marleen Zegt:

  Leuk stukje. Grappig dat Milou ook in Edegem woont. En dat Lukas maar 12 dagen jonger is dan Robin.

  Geliked door 2 people