Kriebels

1 april 2020

Blog

Wanneer een hobby begint te voelen als een verplichting, dan is het geen hobby meer. Dit gebeurde mij. Mijn liefde voor schrijven veranderde in een verplichting. En vond ik het niet leuk meer.

Creatief bezig zijn doe ik graag. Jarenlang tekende en schilderde ik. Ik volgde les bij een beeldend instituut. Totdat er een periode in mijn leven aanbrak, waarin het schilderen niet meer paste. Ik ging schrijven. Want schrijven kon ik doen op tijden wanneer het mij uitkwam.

Een website was gauw gemaakt. En een publiek wat mijn schrijfsels las, was er ook best snel. Mijn hobby werd een passie. Ik had er mijn lol in om wekelijks te schrijven, mijn tekst te plaatsen op mijn website en er foto’s bij te zetten. Ook dit hield ik jarenlang vol. En toen begon ik te voelen, dat mijn hobby een verplichting werd.

En wanneer een vrijetijdsbesteding als een verplichting voelt, dan is het geen hobby meer. Elke week begon ik er meer en meer tegenop te zien om te schrijven. Zo erg zelfs dat ik het als een last ervaarde. Ik vroeg af, waarom doe ik dit mezelf aan? Ik stopte abrupt.

Er waren tig lezers die me schreven met de vraag of er misschien technisch iets was misgegaan. En sommigen vroegen zich af of het met mij wel goed ging. Ze hadden al even geen nieuwe tekst meer gezien op mijn website. Hadden ze iets gemist?

Er gingen weken voorbij, maanden en ondertussen zijn we zo’n anderhalf jaar verder. Steeds vaker denk ik weer aan schrijven. Start ik opnieuw? Zet ik de kriebels om in daad? Dat ik nu achter mijn laptop zit, deze tekst schrijf en op mijn website publiceer, zegt voldoende.

Tot gauw!

© Margo Hermans, april 2020

 

,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

14 reacties op “Kriebels”

 1. Matanja Zegt:

  Leuk weer van je te horen/lezen

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Fijn je weer terug te zien, en te lezen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek Zegt:

  Toevallig dacht ik deze week nog aan jou en dat er inderdaad geen logjes meer kwamen… Fijn te weten dat alles goed gaat en je doet wat je graag doet.
  Hopelijk tot binnenkort nog eens.

  Geliked door 1 persoon

 4. karin Zegt:

  kijk er al naar uit 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Suzan Bolleman Zegt:

  Ben nog altijd geïnteresseerd in jouw zielenroerselen hoor 😚

  Geliked door 1 persoon

 6. JJ Zegt:

  I understand. It is great to pen again and document moments in time. Although we keep in touch in many other ways, I enjoy reading your blog posts too! XJeannette

  Geliked door 1 persoon

 7. Bomma Zegt:

  Ik denk dat je niet alleen was toen je vond dat schrijven een verplichting werd en geen hobby meer was. Ik heb ook zo een periode gekend en gelukkig gaat ook dit voorbij. Ben blij dat ook jij er weer bent zodat ik van je verhalen kan genieten.

  Geliked door 1 persoon