Keukentafel

10 april 2020

Blog

07:30 uur. Ik zit in het midden aan de lange kant keukentafel en kijk naar rechts. Ik kijk de tuin in. Het gras ligt er mooi groen bij. Aan de heg komen nieuwe blaadjes te voorschijn. Ik drink mijn kopje koffie leeg.

Ik lees de krant op mijn laptop. Ik bekijk de nieuwe berichten in mijn digitale postbus. Ik scroll even door Facebook, kijk nog op enkele nieuwssites en zie dat het tijd is om te gaan werken. Ik klap mijn laptop dicht.

Ik loop naar de andere kant van de keukentafel. Ik schuif de laptop van het werk naar het midden aan de lange kant van de keukentafel. Ik haal de netwerkkabel uit de meterkast en sluit deze aan. Ik klap mijn laptop open, zet het 2e scherm aan en log in op het computersysteem van mijn werk.

Ik kijk naar links. Ik kijk de tuin in. Het gras ligt er mooi groen bij. Aan de heg komen nieuwe blaadjes te voorschijn. Ik drink mijn kopje koffie leeg.

Week 4 van thuis werken ten tijde van Corona. Elke dag ziet er hetzelfde uit. Laat ik voorop stellen dat ik blij ben, dat ik thuis kan werken. Dat ik een baan heb waarbij dit kan. Dat ik bij een bedrijf werk waarbij dit goed geregeld is.

Maar elke dag ziet er hetzelfde uit… Ik mis de momentjes in de auto. Ik mis het sociale contact met mijn collega’s. En wie had dat gedacht: ik mis zelfs die verdomde kantoortuin.

© Margo Hermans, april 2020

, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Keukentafel”

 1. shivatje Zegt:

  Allemaal zullen we dag gemis wel wat voelen. Maar die tijd komt terug.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Maret Zegt:

  ze willen bij ons dat je je 1x per week toch even laat zien op kantoor.
  Vind ik heel eng, niettemin voelde het toen ik er naartoe reed of ik een uitje had. Bizar.

  Geliked door 1 persoon