Als een soort geschenk

21 april 2020

Blog

Ook ik ben 1 van die Nederlanders die, ten tijde van het coronavirus, thuis kan werken. Dat thuiswerken zorgt ervoor, dat ik het gevoel heb een soort geschenk gekregen te hebben. Ik zie bijna een rimpel op je voorhoofd terwijl je denkt ‘geschenk?’.

Samen met mijn tienerzoon ben ik al voor de 6e week volledig thuis. Ondertussen hebben we van maandag tot en met vrijdag zo met z’n tweetjes onze draai gevonden. Ik met werk; hij met school. Ik ben druk; hij wat minder. Na een paar moppermomenten besefte hij, dat het best logisch is, dat hij nu wat meer helpt met klusjes in en om het huis. Dus hij leegt bijvoorbeeld de vuilnisbakken, brengt plastic naar de verzamelcontainer in het dorp, vouwt soms was op en – als ik het vraag – dan kookt hij.

Gisteren drong het ineens bij mij door. Wat een groot geschenk is deze periode samen met hem! Naast mijn zwangerschapsverlof van 16 jaar geleden, heb ik nog nooit zoveel tijd samen met mijn zoon kunnen doorbrengen. We doen ieder ons eigen ding, maar wel fulltime bij elkaar in de buurt. Zoveel weken achter elkaar doordeweeks met z’n tweetjes. Als ik dan iets positiefs mag benoemen in deze periode van het coronavirus, dan is dit het wel. De tijd samen met mijn zoon is een groot geschenk.

Margo Hermans, april 2020

, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Als een soort geschenk”

 1. Matroos Beek Zegt:

  En hij leert ook meehelpen thuis… ook niet onbelangrijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Het kent zijn voordelen, men leert anders te leven. En dat beschrijf je hier goed. Waar je vroeger niet aan toe kwam kan je nu delen met elkaar.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Marleen Zegt:

  Ik ben blij te lezen, dat er iemand voordelen ziet in het thuis. Werken. Onze oudste dochter genieten nu ook samen heel erg van hun zoon

  Geliked door 1 persoon

 4. Suzan Bolleman Zegt:

  Heb je ook nog tijd om te gaan lopen, of durf je niet meer langs de dijk?

  Geliked door 1 persoon

 5. Johnny Zegt:

  Dat is een waarde volle tijd die jullie nu samen doorbrengen. Geniet ervan x

  Geliked door 1 persoon

 6. Ellie Schmitz Zegt:

  Bijzonder mooi!

  Geliked door 1 persoon

 7. karinhaarblog Zegt:

  dat is zeker een geschenk, hier in huis draaien wij ook goed, altijd gedaan en vindt het ook heerlijk samen te zijn, helaas is ons bedrijf gesloten dat is toch echt een ding .

  Geliked door 1 persoon