Lichtpuntjes

21 oktober 2015

Blog

Ik ben zo iemand die altijd ergens iets positiefs in probeert te vinden. Ook al is de hele situatie nog zo ernstig of lastig, toch zoek ik altijd naar een lichtpuntje. Zo’n lichtpuntje houdt me op de been. En ook nu mijn mama zo ziek is, lukt me het toch weer ze te vinden.

In heel deze situatie rondom haar ziekte, is het meest positieve dat mijn mama ontslagen is in het ene ziekenhuis. Het de dag daarna het zo slecht met haar ging, dat wij haar zelf naar het andere ziekenhuis hebben gebracht. In onze beleving is dat haar redding geweest. Een groot lichtpunt.

Aan het begin van deze achtbaan van emoties, is zij met een heel andere klacht in het ziekenhuis terecht gekomen, dan hetgeen waarvoor zij nu behandeld wordt. Door de eerste onderzoeken, kwam een extra ziektebeeld aan het licht. Iets wat zonder het eerste probleem, misschien nog wel een paar maanden verborgen zou zijn gebleven. Het lichtpunt? Dat de behandeling van het tweede probleem met spoed gestart is. Dat mama tijdwinst heeft door het eerste probleem. Een enorm groot lichtpunt, in mijn ogen.

Moed, daar ontbreekt het bij mama niet aan. Kracht stralen haar ogen uit. Vertrouwen in de toekomst hebben we. Lastig zal het zijn, maar moed hebben we samen. En elke keer wanneer ik het erf van mijn ouders oprijd, maakt mijn hart een sprongetje. Mijn mama is gewoon bij mijn papa thuis! Een groter lichtpunt dan dat kan er niet zijn!

Afbeeldingen via Pinterest.
© Margo Hermans, oktober 2015
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Lichtpuntjes”

 1. MichielZiet Zegt:

  Haar dochter zal voor haar ook een groot lichtpunt zijn. 🙂 Knuffel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marion Driessen Zegt:

  En nog een knuffel van mij erbij.

  Geliked door 1 persoon

 3. marleen hermans Zegt:

  met tranen in mijn ogen, lees ik je tekst. Moed houden

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabine Zegt:

  Heel aangrijpend. Jij bent echt een zonnetje voor je moeder.

  Geliked door 1 persoon

 5. Morgaine Zegt:

  Wat ben ik blij dat het ontdekt is, dikke knuffel, en fijn dat ze thuis is nu.

  Lichtpuntjes, juist dan, zijn heel belangrijk ❤

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Verbinden is lef hebben! Zegt:

  Wat een mooi geschreven ervaring van nu..met lichtpuntjes. Waar zouden we zijn zonder…mooi 💜. Veel sterkte.

  Lieve groet Tamira

  Geliked door 1 persoon

 7. Patty Zegt:

  en als ik hier weer een lichtje aansteek, zal ik dat ook doen met jullie in gedachten. Immers alle lichtpuntjes zouden zomaar eens kunnen helpen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jaixy Zegt:

  Dikke knuffel. Mooi beschreven

  Geliked door 1 persoon

 9. Joolzz Zegt:

  Thuis is…. mama en jij! Samen Xx

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Energie! | Margo Hermans - 11 november 2015

  […] dit moment heerst er redelijke rust rondom het ziek zijn van mijn mama. Zes maanden na mijn deelname aan Roparun, durf ik nu wel te zeggen dat ik weer hersteld ben wat […]

  Like

 2. Verlenging chemopauze | Margo Hermans - 17 augustus 2016

  […] Lichtpuntjes, 21 oktober 2015 […]

  Like

 3. Angst is schaduw | Margo Hermans - 30 november 2016

  […] Lichtpuntjes, 21 oktober 2015 […]

  Like

 4. In voor- en tegenspoed | Margo Hermans - 22 februari 2017

  […] lieve, lieve mama, 4 oktober 2015 Achtbaan van emoties, 7 oktober 2015 Lichtpuntjes, 21 oktober 2015 Staalgrijze lokken, 25 november 2015 Samen Kerst vieren, 23 december 2015 […]

  Like

 5. Als zij zo sterk is | Margo Hermans - 29 maart 2017

  […] over dit onderwerp? Lieve, lieve, lieve mama, 4 oktober 2015 Achtbaan van emoties, 7 oktober 2015 Lichtpuntjes, 21 oktober 2015 Staalgrijze lokken, 25 november 2015 Samen Kerst vieren, 23 december 2015 […]

  Like

 6. 113 steentjes | Margo Hermans - 26 april 2017

  […] over dit onderwerp? Lieve, lieve, lieve mama, 4 oktober 2015 Achtbaan van emoties, 7 oktober 2015 Lichtpuntjes, 21 oktober 2015 Staalgrijze lokken, 25 november 2015 Samen Kerst vieren, 23 december 2015 […]

  Like